Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najvýkonnejší počítač Apple, nový Mac Pro, sa už pár mesiacov predáva, no až v týchto dňoch spoločnosť spustila predaj dlho sľubovanej rackovej verzie Macu Pro. Tá je kvôli svojmu prispôsobeniu pre montáž do rackovej skrine až o stovky eur drahšia oproti bežnej verzii, píše TheVerge.

Zatiaľ čo základný model klasického Macu Pro štartuje u nás v Európe na sume 6500 €, racková verzia je až o 700 € drahšia, jej cena teda začína na sume 7200 €. Hardvérovo sú pritom oba stroje úplne totožné, avšak racková verzia je pochopiteľne „upravená“ pre montáž do rackovej skrine. K tejto verzii tak navyše dostaneš aj koľajnice pre montáž do skrine, ktoré však prídu v separátnej krabici, píše 9to5mac.

Apple

Racková verzia Macu Pro si nájde svoje využitie predovšetkým vo veľkých produkčných spoločnostiach či dátových centrách, kde by sa mohol počítač prepájať s ďalšími sieťovými, audio alebo video komponentami. Aj keď je základná verzia rackového modelu drahšia o 700 € oproti tej klasickej, ostatné komponenty si zachovali rovnakú cenu. Napríklad za dvojicu grafických kariet Radeon Vega II Duo s kapacitou 32 GB zaplatíš v oboch prípadoch ohromných 12 960 €.

Zdroj: TheVerge, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú