Mnohí fanúšikovia Apple a rôzni analytici už dlho hovoria o tom, že sa nové generácie iPhonov môžu zbaviť doterajšieho nabíjacieho portu. Podľa nových informácií sa ale výrobca nemusí rozhodnúť nahradiť ho USB-C portom, ako by sme si mysleli. Apple totiž môže z iPhonov pre rok 2021 vylúčiť nabíjací port úplne, čím z nich spraví kompletne bezdrôtové smartfóny, informuje CNBC.

Tieto tvrdenia priniesol známy analytik Ming-Chi Kuo, ktorý predpokladá, že takáto zásadná zmena, spolu s ďalšími úpravami iPhonov, pomôže zvýšiť ich predaje a znížiť priemernú cenu. Tá sa v uplynulých rokoch výrazne zvýšila, čím mohol Apple odradiť množstvo záujemcov od kúpy nového iPhonu. Bez portu pre nabíjanie a už „zabudnutého“ 3,5 mm jacku budú tieto smartfóny úplne bezdrôtové.

Podľa predpokladov JPMorgan môže v roku 2021 Apple predstaviť okrem prémiového iPhonu bez akéhokoľvek portu aj dostupnejší iPhone SE 2 Plus, ktorý dostane obrazovku s tenkými rámikmi, avšak bez Face ID. Miesto toho v ňom pridá do napájacieho tlačidla Touch ID, čím sa bude môcť výrazne zmenšiť výrez na vrchu displeja, informuje MacRumors.

Zdroj: CNBC, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú