Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pred pár dňami sme priniesli článok o tom, ako Apple núti vývojárov iOS aplikácie WordPressu pridať nákupy domén a prémiových služieb priamo do mobilnej aplikácie, čím by si Apple mohol z týchto tržieb ukrojiť svojich 30 %. Ako píše The Verge, karta sa teraz úplne obracia a technologický gigant dokonca vyjadril ospravedlnenie na adresu WordPress za svoje predchádzajúce kroky.

Nakoniec teda kalifornskej technologickej spoločnosti stačil prvotný nápad vývojárov WordPressu – odstrániť z aplikácie všetky možnosti, ktoré by zákazníkov presmerovali na webovú aplikáciu, kde sa dajú vykonávať nákupy rôznych prémiových funkcií či domén.

Ako píše 9to5mac, Apple považovalo tento spôsob za obchádzanie platobnej dohody medzi oboma spoločnosťami aj napriek tomu, že priamo aplikácia nič nepredávala. Všetky predaje prebiehali cez webovú stránku WordPress.

Výsledkom dohody je, že WordPress má opäť v App Store povolené aktualizácie. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že Apple zrejme poprvýkrát v podobnej situácii ustúpil, nie je tomu tak. Vývojári WordPressu aj tak museli spraviť zmeny v aplikácii, no tentokrát si ich aspoň navrhli vo vlastnej réžii.

Zdroj: TheVerge, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú