Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americký gigant pozastavil program na kontrolu kvality odpovedí Siri po celom svete. Spoločnosť tak urobila v reakcii na nedávne správy o tomto programe, ktoré priniesli obavy týkajúce sa ochrany osobných údajov, píše Reuters.

Pri používaní Siri sa odovzdáva malá časť záznamov obsahujúca hlavne jej odpovede na otázky používateľa zamestnancom tohto programu, ktorí potom vyhodnocujú ich správnosť. Podľa Apple sa tieto údaje sa používajú na zlepšenie kvality a fungovania Siri a tvrdí, že údaje z nich nie sú priradené k Apple ID ani iným údajom používateľa.

Zobraziť celú galériu (0)
Screenshot / Youtube / Marques Brownlee

V reakcii na obavy, ktoré vyplynuli minulý týždeň v súvislosti s týmto programom ho však Apple dnes pozastavil na celom svete. „Zaviazali sme sa poskytnúť skvelý zážitok zo Siri a zároveň chrániť súkromie používateľov,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení pre TechCrunch.

Americký gigant tiež tvrdí, že prehodnotí proces, ktorým program určuje či Siri počula otázku správne alebo bola vyvolaná omylom. Okrem toho vydá v budúcnosti aktualizáciu, ktorá umožní používateľom zvoliť či sa programu zúčastnia alebo nie. Apple si tak imidž spoločnosti, ktorá sa stará o súkromie používateľov, chce určite udržať.

Zdroj: Reuters, Techcrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú