Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenskí používatelia si na Apple Pay budú musieť ešte počkať, no v susedných Čechách táto obľúbena služba funguje už takmer dva týždne. Zdá sa, že prvotné očakávania sa naplnili a služba zaznamenáva prvý skvelý úspech, o ktorom informuje internetový portál Czechcrunch.

Reč je o počte klientov, ktorí sa službu rozhodli aktívne využívať. Čo však priaznivcov Apple poteší ešte viac je porovnanie s konkurenciou, ktorá akosi zaostáva. Kedysi Android Pay, v súčasnosti už Google Pay, ktorého služby používatelia Android zariadení môžu využívať od roku 2017 má v porovnaní s Apple Pay o polovicu menej používateľov.

Podľa informácií Apple Pay na území Českej republiky využíva približne 150 000 ľudí. V porovnaní s Google Pay, ktorý v ČR funguje viac než rok, je to skvelé číslo, ktoré sa podarilo dosiahnúť za jeden týždeň. Aj napriek tomu, že Apple si od českých bánk berie určitý poplatok a spočiatku sa to môže zdať ako stratový biznis je záujem naozaj veľký. Samotné banky dokonca hovoria o skvelej príležitosti ako získať nových klientov a lepšie meno, ktoré pomáha budovať prestíž.

Zdroj: czechcrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú