Spoločnosť Apple dnes oznámila dátum svojej očakávanej septembrovej udalosti, na ktorej ukáže svetu nové modely iPhone 12. Stane sa tak presne o týždeň, upozornil The Verge.

Tohtoročné septembrové podujatie Apple sa uskutoční tradične v divadle Steva Jobsa v Cupertine, pričom jeho dátum dnes americký gigant oficiálne stanovil na budúci utorok 15. septembra. Oproti doterajším septembrovým podujatiam Applu je tohtoročné približne o týždeň neskôr, čo je pravdepodobne dôsledkom oneskorení v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou koronavírusu.

Zatiaľ čo samotná pozvánka toho tradične veľa nenapovie, očakáva sa, že americký gigant na podujatí predstaví štyri nové iPhony, pričom pôjde o dva lacnejšie modely iPhone 12 s 5,4 a 6,1-palcovým displejom a dva vlajkové modely iPhone 12 Pro s 6,1 a 6,7-palcovou obrazovkou.

Momentálne sa však špekuluje o tom, že tento rok neprídu všetky nové iPhony na svet súčasne, pričom dôvodom majú byť oneskorené dodávky komponentov pre jednotlivé modely.

Okrem smartfónov je však údajne pripravený aj nový iPad Air, ktorý dostane dizajn podobný iPadu Pro. Sloganom pozvánky je heslo „Time Flies“, čo naznačuje, že môžeme očakávať veľké novinky u modelov Apple Watch. Svetlo sveta majú uzrieť až dva nové modely – vlajkové Series 6 a lacnejšia náhrada modelu Series 3, ktorý Apple stále predáva.

Spoločnosť má tiež podľa dostupných informácií pre audiofilov nachystané veľké slúchadlá s mostom spolu s menším reproduktorom HomePod, ktorým chce Apple lepšie konkurovať lacnejším asistentom od Googlu či Amazonu.

Zdroj: Apple, The Verge 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú