Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

iPhony s neoriginálnou batériou, no predovšetkým neoriginálnou opravou sú po novom schopné využiť oficiálne služby Applu. Americký gigant tak sprístupnil možnosť oficiálnej výmeny či opravy (displejov, batérií, zákadných dosiek a mikrofónov) aj v tom prípade, ak si si svoj iPhone doteraz opravoval napríklad sám doma. Informáciu priniesol portál The Verge podľa zistení od MacRumors.

Pri opravách súvisiacich s batériou budú mať oficiálny technici spravdepodobne povolené nahradiť batérie tretích strán tými oficiálnymi od Applu za štandardné poplatky. Môže sa tiež nahradiť celý iPhone za náklady na výmenu batérie, ak sú batérie nadmieru poškodené. V podaní Apple je tak tento rok vskutku veľkorysý.

Batérie sú najnovšie komponenty tretích strán, ktoré majú byť prijaté prísnymi pravidlami opravy Applu, keďže spoločnosť zmenila svoju politiku na prijatie iPhonov s displejom tretích strán na opravu ešte v roku 2017. Zmeny v politike prichádzajú v čase, keď si zákazníci uvedomujú, že výmena batérie môže predĺžiť životnosť zariadenia. Po tom, čo sa ukázalo, že Apple obmedzuje výkon starších iPhonov kvôli degradujúcim batériám a znížil náklady na výmenu na 29 dolárov, zákazníci nahradili viac batérií ako kedykoľvek predtým, čím nepriamo poškodili predaje iPhonov ako takých.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú