Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple predstavil svoju službu pre streamovanie hudby ešte v roku 2015, odkedy sa rozšírila po celom svete a získala si množstvo fanúšikov, informuje PhoneArena. Spoločnosť ju však neponúka len pre svoje vlastné zariadenia, ale aj pre konkurenčný systém Android, v ktorom naberá na popularite. Majitelia Androidov dávajú pri streamovaní hudby čoraz viac prednosť aplikácii Apple Music, ktorú si od jej predstavenia stiahlo 40 miliónov ľudí.

Kalifornský gigant sa snaží čoraz viac sústrediť na služby, ktoré môžu nahradiť jeho doterajší biznis plán vo forme iPhonov. Pred pár dňami tak spoločnosť ukázala svoje ďalšie smerovanie, ktoré bude zamerané na stream či platby Apple kartou. Fanúšikovia sa nedočkali žiadneho hardvéru, no práve služby majú byť to hlavné, k čomu sa Apple bude uchyľovať aj naďalej.

Veľký úspech teraz zaznamenala aj hudobná aplikácia Apple Music, ktorá má v Google Play desiatky miliónov stiahnutí. Hoci v priemere získala hodnotenie len 3,5 hviezdičiek a 280 000 hodnotení, jej popularita v tomto konkurenčnom virtuálnom obchode stále rastie. Najväčší nárast používateľov za celý čas od svojho spustenia však aplikácia získala práve v 1. kvartáli tohto roka, kedy si ju nainštalovalo 3,8 milióna ľudí, prezradil portál MacRumors.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú