Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Apple sa rozhodla darovať lekárom v USA a Európe dokopy až 9 miliónov masiek s ochrannou úrovne N95, informuje portál DailyMail.

Americký viceprezident Mike Pence oznámil, že USA dostane od Apple 2 milióny takýchto ochranných masiek, informoval portál 9to5mac. Zvyšok masiek tak zrejme poputuje do nemocníc v Európe. Masky N95 sú oproti obyčajným jednorázovým rúškam efektívnejšie, nakoľko dokážu zachytávať aj vírusy , ktoré sa šíria vzduchom.

Apple však masky priamo nevyrába, má len na určitých miestach „lepšie kontakty“ ako samotná vláda USA, vďaka čomu sa spoločnosť dostala k takému obrovskému množstvu zdravotných pomôcok, po ktorých je aktuálne obrovský dopyt skutočne po celom svete.

Aj keď je 9 miliónov masiek na prvý pohľad obrovské číslo, ani toto množstvo nedokáže na dlhšiu dobu zabezpečiť aktuálne potreby lekárov a zdravotných sestier. Napríklad v New Yorkskej nemocnici spotrebujú denne až 40 000 takýchto masiek.

Do akcie s dotovaním materiálnym spôsobom sa zapojil aj Elon Musk, ktorý do nemocnice v Seattle daroval 50 000 masiek N95 a nemocnici v Kalifornii poslal až 1000 pľúcnych ventilátorov, ktoré aktuálne vyrába Tesla, a teda aj aktuálne najväčší vizionár sveta prikladá ruku k dielu v boji s koronavírusom.

Zdroj: DailyMail, 9to5mac

Ďalšie články o koronavíruse:

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú