Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V posledných týždňoch sa nehovorilo o ničom inom, než o aplikácii FaceApp. Z jej mnohých funkcií bola najviac obľúbená tá, ktorá z fotky používateľa vytvorila staršiu verziu. Používateľ tak mohol s nadhľadom vidieť, ako by mohol vyzerať o približne 50 rokov.

Na pohľad neznáma aplikácia sa stala z dňa na deň virálnou a okrem bežných ľudí ju využívali aj mnohé celebrity z celého sveta. Jej rast však narušili obavy z narúšania súkromia a zneužívania fotografií, čo však jej tvorcovia zásadne popreli. Napriek tomu si aplikáciu stiahli milióny používateľov z celého sveta, čo názorne ukazuje graf spoločnosti Statista.

Infographic: FaceApp Craze Reaches New Heights | Statista

Najväčší rast dosiahla aplikácia v júli, kedy sa s 30 miliónmi stiahnutí dostala do čela rebríčkov s aplikáciami pre Android aj iOS. Graf je však zaujímavý aj z iného dôvodu. Ako môžeš vidieť, aplikácia bola veľmi populárna aj v máji 2017, kedy si ju stiahlo niečo približne 16,6 milióna používateľov.

Ak by teda aplikácia zneužívala údaje používateľov, zrejme by sa už v obchode nenachádzala. Po škandále s Cambridge Analytica je však pochopiteľné, že používatelia sú na svoje súkromie náchylnejší a vidia problém aj na miestach, kde sa nemusí vyskytovať.

Zdroj: Statista

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú