Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prekračovanie maximálnej povolenej rýchlosti síce na Slovensku môže vyjsť vodiča draho, no za normálnych okolností je prakticky nemožné prísť o vodičák. Strop sankcií v blokovom konaní na mieste priestupku (pokiaľ priestupok priznáš a súhlasíš s pokutou) totiž spočíva vo vystavení bločkov na najviac 800 eur.

Trochu inak ale skončil vodič ostrého BMW M550i. Polícia na Facebooku informuje, že na diaľnici z Trnavy do Bratislavy, kde je počas dňa maximálna dovolená rýchlosť 110 km/h, mu namerali 147 km/h, teda prekročenie o 37 km/h. Za normálnych okolností by si podľa sadzobníka pokút slovenskej dopravnej polície vyslúžil pokutu vo výške 180 až 220 eur.

Nie tak úplne bežná výbava „M-kového“ BMW

Policajti si však za oknom auta všimli tzv. antiradar, teda zariadenie, ktoré slúži, buď na detekciu rádiového, alebo laserového žiarenia z policajných radarov, prípadne dokonca ich aktívne rušenie (aj keď v tomto prípade by šlo skôr o tzv. jammer).

Na Slovensku polícia rozdáva pokuty za aktívne používanie takéhoto zariadenia (150 eur) ale aj „umiestnenie, ktoré umožňuje použitie“, čo nepochybne spĺňa napríklad vyloženie antiradaru za okno, prípadne montáž do prednej masky, v tomto prípade môžeš dostať 100 € pokutu.

Ani tu to neskončilo

Aj v tomto prípade by zrejme vodič mohol z miesta odísť len s trochu ľahšou peňaženkou. Vizuálna kontrola „bavoráka“ však podľa polície odhalila aj neschválenú úpravu výfukového potrubia.

Tu už mohli muži zákona pristúpiť k zadržaniu evidenčného čísla aj technického preukazu. Polícia však píše, že muž odmietol predložiť všetky platné potrebné doklady na vedenie vozidla a počas kontroly sa snažil antiradar demontovať. „Pri dokumentovaní dopravného priestupku vodič začal bez súhlasu policajta manipulovať s uvedeným technickým zariadením (antiradarom) a priebeh dokumentovania dopravného priestupku mariť,“ uvádza sa v statuse.

Na výzvy, aby prestal, údajne nereagoval, čo skončilo konfliktom s hliadkou a fyzickým odtláčaním policajta. Ten teda spolu s kolegom použil donucovacie prostriedky.

Muž skončil bez vodičáku, tabuliek na aute a aj s obmedzenou osobnou slobodou, keďže bol predvedený na policajné oddelenie za účelom podania vysvetlenia. Jeho prípad budú policajti ďalej riešiť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú