Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Android Auto bol v uplynulých rokoch vylepšený o viaceré užitočné novinky, chýbala mu však podpora pre zmenu pozadia. To sa ale mení s najnovšou aktualizáciou. Používatelia si tak po novom môžu v Android Auto zmeniť už aj pozadie, avšak Google im to značne obmedzil. Vyberať môžu len z vopred vybraných pozadí, informuje fórum XDA-Developers.

Najnovšia serverová aktualizácia teda prináša pre Android Auto vo verzii 6.0 aj túto vítanú možnosť pre úpravu prostredia. Google tak umožnil používateľom zmeniť pozadie na tejto platforme, no výber obmedzil len na niekoľko pozadí z vlastnej galérie. Zatiaľ neumožnil vyberať vlastné pozadia napríklad z natívnej aplikácie Fotky. To však môže zmeniť niektorý z budúcich updatov.

Google tak nasleduje Apple, ktorý sprístupnil zmenu pozadia v Apple CarPlay ešte dávnejšie. Galéria s vybranými pozadiami v Android Auto obsahuje niekoľko abstraktných obrázkov krajín či fotografie kože, ktoré majú ladiť s interiérom áut.

Okrem tejto novinky Google prináša aj funkciu skratiek pre spustenie vybraných akcií, informuje Neowin. S touto novinkou si tak môže používateľ vytvoriť vlastné skraty, ktoré mu umožnia napríklad rýchle vytáčanie alebo spustenie vybraných funkcií.

Zdroj: XDA-Developers, Neowin

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú