Microsoft pracuje na významnej novinke Windows 10, ktorá umožní vývojárom Android aplikácií preniesť tieto aplikácie aj do Windowsu iba s malými, alebo dokonca žiadnymi zmenami v kóde, informoval portál WindowsLatest.

Novinka nesie pomenovanie „Project Latte“ a jej úlohou je umožniť vývojárom Android aplikácií čo najjednoduchšie preniesť tieto aplikácie aj na systém Windows 10. Aby to bolo možné, Microsoft musí vytvoriť vlastný subsystém Androidu, na ktorom by mohli tieto aplikácie bežať. Využije k tomu subsystém Linuxu, ktorý je už teraz integrovaný vo Windowse.

Prenesené aplikácie sa budú dať štandardne nainštalovať z Microsoft obchodu. Má to však jeden háčik – na takýto aplikáciách by nefungovali služby Google. Google totiž dovoľuje aplikáciám využívať Google služby iba na natívnych zariadeniach so systémom Android alebo na Chrome OS, píše WindowsCentral.

Android aplikácie, ktoré využívajú API Google služieb, by tak museli byť pred migráciou na Windows mierne upravené. Microsoft v posledných mesiacoch stále viac rozširuje natívnu podporu pre aplikácie z iných systémov, ako napríklad Linuxové aplikácie vďaka WSL.

Ak sa bude Microsoft držať svojich plánov, podpory Android aplikácii by sme sa mohli dočkať už na jeseň budúceho roka. Z Windowsu 10 by sa tak stal naozaj univerzálny systém, čo sa týka podpory aplikácií iných platforiem.

Zdroj: WindowsLatest, WindowsCentral

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú