Ďalšia aplikácia v obchode Google Play si pripisuje obrovský míľnik – hranicu 5 miliárd stiahnutí po celom svete. Reč je o obľúbenej aplikácii Správy, ktorá podporuje posielanie aj prijímanie RCS správ. O novinke informoval 9to5google.

Doteraz nazývané ako  „Android Messages“, Správy od Google sa stali jednou z najbežnejšie používaných aplikácií pre SMS, MMS a RCS zasielanie správ, ktoré ponúkajú čisté rozhranie a užitočné funkcie. Aplikácia môže byť napríklad spárovaná s webovým klientom pre stolné počítače, čo umožňuje čítať a odpovedať na správy z tabletu, PC, Macu alebo Chromebooku.

Čo sú to RCS správy?

Rich Communication Services, alebo pre naše potreby RCS správy, sú prirodzenou evolúciou tradičných SMS a MMS správ. Ide o modernejší komunikačný štandard, ktorý prináša celý zástup rozličných vylepšení. Vďaka nim môžete napríklad zabudnúť na limit 160 znakov, na poplatky, poslať viete aj pekné fotky a pridáva saj aj šifrovanie.

RCS sú zatiaľ k dispozícii iba na zariadeniach s Androidom, ale spoločnosť Google sa to aktívne snaží zmeniť svojou kampaňou #GetTheMessage.

Aplikácia Správy má už 5 miliárd stiahnutí

Obchod Google Play ponúka verejnú štatistiku o tom, koľkokrát bola daná aplikácia nainštalovaná a Správy prekonali výnimočnú hranicu. Zatiaľ čo v roku 2020 to bolo len 1 miliarda stiahnutí, o necelé 3 roky počet stiahnutí stúpol niekoľkonásobne.

Najvýznamnejšou zmenou od roku 2020 je skutočnosť, že Spoločnosť Samsung prijala Správy ako predvolenú aplikáciu na odosielanie správ pre smartfóny zo série Galaxy S22. Preto je vysoko pravdepodobné, že k popularite aplikácie docielili práve smart zariadenia od Samsungu.

Hranicu cez 10 miliárd prekonalo 8 aplikácií – Google Play Services, YouTube, Google Mapy, Google Chrome či Gmail. Aplikácia Správy Google sa dostala do významnej spoločnosti aplikácií nad 5 miliárd stiahnutí, kde nájdeme napríklad Facebook, Google Disk, WhatsApp, Google Fotky, Gboard, Google Kalendár či Google Meet. Viac ako 5 miliárd stiahnutí zaznamenalo celkovo 14 aplikácií.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú