Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len pred pár dňami sa na internet dostala nová, v poradí už tretia developerská verzia operačného systému Android 11, ktorá odhalila množstvo noviniek, s ktorými môže finálna verzia operačného systému prísť. Jednou z nich je aj funkcia, ktorá zruší oprávnenia aplikáciám, ktoré neboli dlhšiu dobu používané.

Túto vlastnosť objavil šéfredaktor portálu XDA developers, MishaalRahman a s fanúšikmi sa o ňu podelil na svojom Twitteri. Ako píše vo svojom príspevku, oprávnenia k aplikáciám môžu byť automaticky zastavené po tom, čo danú aplikáciu používateľ nespustil niekoľko mesiacov.

Túto funkciu však objavil iba v nastaveniach samotnej aplikácie, takže zatiaľ sa nedá zapnúť globálne pre celý systém a všetky aplikácie naraz. V aktuálnej verzii Androidu 11 je nutné túto možnosť zapnúť pri každej aplikácii zvlášť.

Informácie ohľadom novinky sú však veľmi chabé. Nevieme, či sa dá nastaviť časový rámec, po ktorom budú aplikácii zastavené oprávnenia a ani to, či funkcia stopne všetky udelené oprávnenia, alebo iba niektoré, či prípadne tie, ktoré si používateľ navolí. Mnohí však v komentároch označili softvérovú novinku za najlepšiu vlastnosť Androidu 11.

Zdroj: Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú