Amazon Pharmacy začína v Bangalúre a možno ju budú testovať aj v iných indických mestách. Služba Amazon Pharmacy ponúka lieky na predpis, voľnopredajné lieky, tradičné ajurvédske produkty a tiež základné zdravotnícke pomôcky.

Novinka od Amazonu prichádza v čase, keď pre pandémiu obchod s liekmi online zaznamenal nárast. Amazon sa začal angažovať v predaji liekov v roku 2017 a o rok neskôr kúpil americký startup PillPack špecializujúci sa na doručovanie liekov domov. V januári spoločnosť požiadala o ochrannú známku na Amazon Pharmacy v Spojenom kráľovstve, Austrálii a Kanade. India sa v uplynulých mesiacoch tešila z miliardových investícií amerických technologických gigantov.

Amazon v krajine investoval okolo 6,5 miliardy dolárov (v prepočte zhruba 5,5 miliardy eur) a v máji začal v štyroch častiach Bangalúru testovať roznášku potravín. Minulý mesiac zase Google investoval do digitálnych služieb Jio Platforms indického konglomerátu Reliance Industries a mali by vyvíjať telefóny pre 4G a 5G siete. Google tiež plánuje v Indii v najbližších piatich až siedmich rokoch investovať zhruba desať miliárd dolárov (8,4 miliardy eur).

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú