Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Internetový obchod Alza sa púšťa do najväčšieho rozširovania siete výdajných boxov doteraz. Kvôli momentálnej situácii stúplo vyťaženie existujúcich schránok, a tak sa predajca s maskotom zeleného mimozemšťana rozhodol zväčšiť počet AlzaBoxov na viac ako 1000 v Česku, Maďarsku a na Slovensku. O novinke informovala Alza v tlačovej správe.

Aktuálne má Alza na Slovensku a ďalších spomínaných krajinách k dispozícii len 205 AlzaBoxov, ktoré už ale v aktuálnej situácii nestačia pokryť záujem zákazníkov o doručenie objednávok do týchto schránok.

Od marca do júna 2020 sa vyťaženosť schránok zdvihla v priemere o viac ako 130 % v porovnaní s minulým rokom a za celé obdobie takto firma doručila stovky tisíc zásielok,“ informoval v tlačovej správe riaditeľ expanzie a facility Alza.cz Jan Moudřík a dodal, že na obrazovky v AlzaBoxoch budú aplikované aj antibakteriálne fólie.

Celkovo sa rozšíri sieť schránok na 600 v Česku, 300 na Slovensku a 100 boxov v susednom Maďarsku. Každý mesiac chce Alza spustiť až 150 nových. Okrem toho Alza pripravuje spustenie franchisingového obchodného modelu, ktorý by ponúkol spolupracujúcim partnerom viacero výhod za prevádzkovanie AlzaBoxov. Projekt chce spustiť v druhej polovici roka.

Zdroj: Alza

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú