Český portál Živě.cz informuje, že najznámejší lokálny e-shop s elektronikou Alza sa pustí do predaja notebookov pod vlastnou značkou. Konkurovať tak vraj chce aj firmám ako je HP, Lenovo, Dell a ďalší.

Alza už niekoľko produktov pod vlastným brandom predáva. Ide napríklad o káble, slúchadlá, nabíjačky či doplnky AlzaPower alebo stoly či držiaky na monitory AlzaErgo.

V prípade desktopových počítačov je to trochu inak, pod vlastnou značkou firma predáva už poskladané zostavy, ktoré však pozostávajú z bedne (case) a komponentov (procesor, grafická karta, pamäte a disky) klasických výrobcov.

Vlastné notebooky od základu

Podobne zapojiť komponenty a spojazdniť ich v kompaktnom notebooku je však pre bežného smrteľníka takmer nemožné, preto je vstup do tohto segmentu poriadnym prekvapením.

Živě uvádza, že už od 1. februára 2022 budú dostupné dve línie – GameBook pre náruživých hráčov a OfficeBook pre bežnú kancelársku prácu. Pripomíname však, že stále nejde o oficiálne potvrdené informácie, už budúci týždeň by však malo byť všetko jasnejšie.

Raketu nečakaj

Informácie hovoria o tom, že najlacnejší OfficeBook má ponúknuť Full HD displej, 4-jadrové Pentium Atom a dokonca aj DVD mechaniku s cenou pod 12 000 kč, teda pod 500 eur.

Z toho je však jasné, že nepôjde žiadnych trhačov benchmarkov a výkon bude dimenzovaný naozaj len na jednoduchú prácu.

Herný stroj na tom bude výrazne lepšie, k 144 Hz Full HD displeju bude procesor Core i5 a od 8 do 32 GB RAM a dokonca 1 TB SSD či veľmi slušná grafika GeForce RTX 3050 Ti.

Cena základnej verzie v tomto prípade stúpne na 23 990 Kč, čo je však stále slušných ani nie 1 000 eur.

Nebude to úplne notebook od Alzy

Alza na stroje nalepí vlastné logá, pojde však o skladačku OEM výrobcov, pravdepodobne od taiwanskej spoločnosti Clevo. Bonusom však má byť 3-ročná záruka, servis do 10 dní a jednoducho prístupné komponenty po odskrutkovaní spodného krytu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú