Slováci sa už čoskoro budú môcť tešiť na ďalší e-shop, ktorý rozvíri vody domáceho trhu. Známy poľský portál Allegro sa totiž podľa informácií Denníka N chystá rozšíriť svoje služby a expandovať do celej Európskej únie.

Allegro už teraz umožňuje prepnutie z poľštiny aj na iné lokality vrátane Slovenska, pričom ceny za jednotlivé tovary sa návštevníkovi zobrazia v eurách. Slovenský jazyk síce chýba, popisy produktov a kategórie však môžu byť v angličtine.

Čas dodania tovaru k nám, ale aj v rámci celej EÚ, by sa mal pohybovať medzi dvoma až tromi dňami.

Skôr tržnica ako klasický e-shop

Allegro je svojím konceptom podobné skôr portálom ako je AliExpress, Amazon alebo Ebay. Nejde teda o jeden mega e-shop po vzore Alzy, ktorý by tovary expedoval sám. Naopak, stránky združujú vyše 250 miliónov kusov tovaru od 135-tisíc rôznych obchodníkov.

Allegro.pl

Platformu dnes využíva vyše 13 miliónov aktívnych zákazníkov, no rozšírenie by malo priniesť ďalších 60 miliónov ponúk z iných štátov Európy, informuje Denník N.

Len na porovnanie, Allegro je jedným z 10 najväčších trhovísk na svete a zároveň poľskou jednotkou. V novembri 2021 za 881 miliónov eur prevzalo aj u nás známu skupinu Mall spolu so zásielkovou službou WEDO.

Portál má v ponuke elektroniku, ale aj oblečenie, drogériu, potraviny či doplnky pre domácnosť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú