Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zakladateľa jedného z najznámejších antivírusových softvérov, Johna McAfeeho, našli mŕtveho v španielskej cele len pár hodín po tom, čo tamojší súd schválil jeho vydanie do USA. Ako informuje BBC, podľa všetkého šlo o samovraždu.

Správu o jeho smrti už potvrdila aj katalánska polícia, ktorá ho našla mŕtveho v jeho cele vo väzení Brians 2 neďaleko Barcelony dnes vo večerných hodinách. Väzenský dozor sa 75-ročného muža ešte pokúšal zachrániť, no neúspešne.

John McAfee bol v USA obžalovaný z daňových podvodov, za čo mu hrozil trest odňatia slobody až na 30 rokov. Podľa súdu ukrátil štát na daniach v rokoch 2016 až 2018. Podvody mali pochádzať z príjmov z kryptomien, prejavov a tiež jeho autobiografického dokumentárneho filmu.

Pixabay / Flickr

John na pojednávaní uviedol, že celá jeho obžaloba je len politický manéver a je nevinný. Zadržali ho v októbri minulého roka na letisku v Barcelone, odkiaľ chcel letieť do Istanbulu, píše Guardian.

V minulosti sa voči nemu niesli konania v súvislosti s vraždou jeho suseda, kde bol jedným z podozrivých. V roku 2015 bol zatknutý za riadenie a držanie zbrane pod vplyvom alkoholu.

Zdroj: Guardian, BBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú