Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Róbert Suja bol odvolaný z funkcie. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa NCZI Veronika Bauch, viac informácií zatiaľ neposkytla.

Aktualizácia o 11:50:

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) povedie od stredy Pavol Capek. Nový riaditeľ NCZI pracuje v inštitúcii od júla 2020 a doposiaľ bol riaditeľom úseku informatizácie a elektronizácie zdravotníctva.

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, NCZI pod novým riaditeľom čaká reorganizácia krízového riadenia realizácie protipandemických opatrení a očkovania proti ochoreniu COVID-19. Pracovať bude aj na projekte elektronického zdravotníctva eHealth.

Ambíciou Národného centra zdravotníckych informácií bude vo výraznej miere uplatňovať hybridný model rozvoja, teda navýšiť podiel implementácie technických riešení vytvorených internými kapacitami. Základom udržateľného rozvoja NCZI je schopnosť uspieť v silnom konkurenčnom prostredí na pracovnom trhu,“ uviedla Eliášová.

Ako doplnila, nový riaditeľ NCZI deklaroval zámer posilniť personálne a odborné kapacity aj prostredníctvom atraktívneho odmeňovacieho modelu. Pavol Capek pred nástupom do NCZI pôsobil na manažérskych pozíciách v IBM, EMC či v Univerzitnej nemocnici Bratislava. V pozícii riaditeľa v utorok končí Róbert Suja, ktorý bol 9. marca 2021 dočasne poverený riadením NCZI.

Pôvodný článok:

Ide tak už o druhé odvolanie riaditeľa NCZI počas posledných mesiacov. Len 9. marca bol totiž odvolaný aj predošlý riaditeľ NCZI Peter Bielik, ktorého z funkcie odvolal bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Od 10. marca sa tak vedenia centra chytil Róbert Suja, ktorý mal byť riaditeľom NCZI do ukončenia výberového konania. Aktuálne však bol aj Suja odvolaný z funkcie, a to len pár dní po tom, ako kritizoval zrušenie termínov pre očkovanie tínedžerov a podtrhol nezáujem o očkovanie na Slovensku.

Róbert Suja vyštudoval Technickú univerzitu v Košiciach. V minulosti bol riaditeľom sekcie rozvoja podnikateľských aktivít, výskumu, vývoja a riadenia Inštitútu informatiky a štatistiky INFOSTAT.

Pôsobil tiež ako externý poradca štátneho tajomníka ministerstva školstva pre oblasť projektového riadenia implementácie rezortného informačného systému a tiež ako zástupca ministerstva školstva v Bezpečnostnej rade SR vo výbore pre kybernetickú bezpečnosť.

V článku boli použité materiály SITA.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú