Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí odvolal z funkcie riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Petra Bielika.

Od stredy 10. marca inštitúciu dočasne až do ukončenia riadneho výberového konania povedie Róbert Suja. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Prvoradou úlohou nového riaditeľa NCZI bude stabilizovať situáciu a procesy v inštitúcii v prospech verejnosti a jej užívateľského komfortu v tejto vážnej situácii, v ktorej sa Slovensko v súvislosti v boji s pandémiou COVID-19 nachádza. Nový šéf NCZI deklaroval, že je pripravený priniesť expertov na IT technológie s dôrazom na bezpečnosť,“ uviedla hovorkyňa rezortu.

Róbert Suja vyštudoval Technickú univerzitu v Košiciach. V minulosti bol riaditeľom sekcie rozvoja podnikateľských aktivít, výskumu, vývoja a riadenia Inštitútu informatiky a štatistiky INFOSTAT.

Pôsobil tiež ako externý poradca štátneho tajomníka ministerstva školstva pre oblasť projektového riadenia implementácie rezortného informačného systému a tiež ako zástupca ministerstva školstva v Bezpečnostnej rade SR vo výbore pre kybernetickú bezpečnosť.

Ďalšie články:

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú