Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Silný vietor spôsobil počas soboty a piatka (3.2.) na západe Slovenska výpadky elektrickej energie. Celkovo sa týkali 11 000 odberných miest, v sobotu dopoludnia 5000. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová.

Od piatka 18:00 h bol vyhlásený mimoriadny stav v oblasti Senica a od soboty 6:00 hod pre oblasti Trenčín, Dunajská Streda, Komárno, Trnava, Nitra,“ priblížila.

Poruchy sa podľa nej darilo priebežne odstraňovať počas piatkovej noci. „Na odstraňovaní porúch nepretržite pracujeme, práce však komplikuje stále silný vietor, preto môže v niektorých prípadoch trvať obnovenie dodávky elektriny dlhšie,“ uviedla. Príčinou sú podľa nej najmä pováľané stromy na vedeniach a roztrhané vodiče.

Podobná situácia ako minulý týždeň

Počas noci z piatka na sobotu minulý týždeň na strednom Slovensku zaznamenali poruchy a napoludnie bolo bez elektrickej energie takmer 6-tisíc odberných miest. Informovali sme o tom v samostatnej správe.

Ako informoval špecialista externej komunikácie Stredoslovenskej distribučnej a.s. Miroslav Gejdoš, mimo prevádzky bolo vyše 200 trafostaníc. Problémy vznikli aj v okolí Zvolena, Banskej Bystrice, Liptovského Mikuláša či Námestova, nielen v okresoch Detva a Brezno.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú