Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) vo štvrtok spustila v závode v Tainane masovú výrobu svojich najmodernejších čipov s 3-nanometrovou (nm) technológiou. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

TSMC je najväčším kontraktuálnym výrobcom čipov na svete a má dominantné postavenie v oblasti technologicky vyspelých čipov využívaných v najrôznejších odvetviach od inteligentných telefónov po stíhačky. Dlho očakávaná produkcia 3-nm čipov prichádza v čase, keď TSMC ohlásila nové investície doma aj v zahraničí.

„TSMC si zachováva svoje vedúce technologické postavenie a vo veľkom investuje na Taiwane,“ uviedol šéf firmy Mark Liu v rámci slávnostnej ceremónie pri príležitosti spustenia výroby 3-nm čipov a rozšírenia kapacít v závode v meste Tainan. Dopyt po 3-nm čipoch je podľa neho veľmi vysoký, keďže ho podporuje využívanie nových technológií.

Spoločnosť TSMC začiatkom decembra oznámila, že viac než strojnásobí svoju plánovanú investíciu do nového závodu v Arizone na 40 miliárd USD (37,59 miliardy eur). To ju radí medzi najväčšie zahraničné investície v histórii USA. Taiwanská firma, ktorej veľkými zákazníkmi sú napríklad Apple či Nvidia, tiež stavia veľký závod v Japonsku a uviedla, že uvažuje o potenciálnej expanzii do Nemecka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú