Verejnoprávna televízia RTVS dnes oznámila zmenu vysielacieho času pre reláciu Byť zdravý je výhra, ktorú doteraz vysielala v nedeľu večer na Jednotke. Po novom totiž relácia uvoľní vysielací čas novej reality show Pečie celé Slovensko, ktorý bude na Jednotke vysielaný už koncom budúceho týždňa. Relácia k Matovičovej očkovacej lotérii sa potom presunie na sobotu.

O deň skôr v rovnakom čase

Podľa oficiálneho rozpisu vysielacích časov bude od 9. októbra relácia Byť zdravý je výhra vysielaná počas posledných 4 týždňov do 30. októbra vždy už len v sobotu od 20:30 na Jednotke.

Hoci je vysielanie relácie k očkovacej lotérii naplánované do konca októbra, musí ustúpiť licencovanému programu RTVS, ktorý je zrejme zmluvne viazaná odvysielať v určitých prime time časoch. K nákupu kuchárskeho formátu prišlo ešte predtým, ako si štát u verejnoprávnej televízie objednal reláciu k očkovaniu.

RTVS/Byť zdravý je výhra

„Vnímali sme názory a diskusie divákov, ktorí by uvítali skorší vysielací čas očkovacej prémie, a preto sme opätovne otvorili diskusie k tejto téme. Po dohode s Ministerstvom financií SR tak posledné 4 časti relácie Byť zdravý je výhra od 9. októbra odvysielame počas sobotných večerov o 20.30 h na Jednotke,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Už len 4 losovania

Na Jednotke tak od budúcej soboty uvidíme v nasledujúcich týždňoch už len posledné 4 časti očkovacej lotérie, v ktorej môžu vyžrebovaní výhercovia získať výhru 100-tisíc eur.

Relácia Byť zdravý je výhra svojou sledovanosťou od augusta prekonávala všetky rekordy a aj sledovanosť programov komerčných televízií. Kvôli tomu napríklad Markíza musela posunúť štart ďalšej série Superstar.

Zdroj: RTVS

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú