Šírenie dezinformácií na najväčšej sociálnej sieti Facebook naďalej neutícha. Platforma však mala aktuálne radikálne zasiahnuť proti skupine, ktorej členovia vehementne bojujú proti očkovaniu, šírili dezinformácie a na Facebooku podnecovali k násiliu. Veľkú skupinu „NEZAOČKOVANÍ“, ktorá mala desiatky tisíc členov, Facebook zrušil, informovala polícia na FB stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Podľa informácií zo statusu polície mala aktuálne zrušená skupina vyše 35 000 členov, ktorí denne vo vyše 100 statusoch šírili dezinformácie a zdieľali nepravdivé informácie. Odporcovia očkovania proti koronavírusu však v skupine okrem bludov mali šíriť aj informácie, ktorými podnecovali k násiliu. Chýbať nemali ani vulgárne prejavy.

Podľa všetkého tak Facebook túto skupinu vyhodnotil ako hrozbu, ktorá porušuje Normy komunity sociálnej siete a mal ju zrušiť. K zrušeniu pomohla aj polícia, ktorá na skupinu „NEZAOČKOVANÍ“ sociálnu sieť upozornila.

„Policajný zbor upozornil prostredníctvom špecializovaných kanálov spoločnosť Facebook na skupinu “NEZAOČKOVANÍ”, ktorá mala viac ako 35 000 členov. Upozornenie sa týkalo jej obsahu, ktorý bol nielen dezinformačný, ale aj agresívny a podnecujúci násilie,“ informovala polícia na Facebooku.

Momentálne však nie je známe, či je zrušenie skupiny dočasné alebo trvalé. Facebook sa k situácii zatiaľ oficiálne nevyjadril.

Zdroj: Hoaxy a podvody – Polícia SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú