Cena bitcoinu v pondelok opäť klesla pod 40 000 USD (33 639 eur), keď počas víkendu vzrástla na najvyššiu úroveň od mája.

Najväčšia a najznámejšia kryptomena okolo poludnia v Hongkongu strácala 4,9 % a predávala sa po 39 790 USD. V pondelok sa oslabili aj ďalšie kryptomeny, ako ethereum alebo XRP. Podľa analytikov dôvodom negatívneho vývoja bolo vyberanie ziskov. „To je len normálny pokles po býčom vývoji,“ uviedol šéf kryptoburzy Luno Vijay Ayyar.


Ešte 1. augusta pritom bitcoin prekonal dve dôležité hranice. V nedeľu jeho cena dosahovala 42 606 dolárov, čo je najvyššia hodnota od 18. mája, informuje Bloomberg. Analytici sa pritom pozerali aj na dve dôležité úrovne, ktoré musela kryptomena prelomiť.

Tými sú kĺzavé priemery MA 50 a MA 100, ktoré sú dobrým ukazovateľom trendu vývoja ceny kryptomeny, pričom ich sklon je určený priamo podľa priemernej ceny za určité obdobie (v tomto prípade 50 a 100 dní).

Všeobecne sa však kĺzavý priemer nepoužíva na predpovedanie trendu ceny kryptomien, no v obchodovaní skôr ukazuje úrovne podpory, alebo v tomto prípade odporu, ktoré musel bitcoin prelomiť. Viac o tomto indikátore, ako aj ďalších užitočných ukazovateľoch pre bitcoin a iné kryptomeny si môžeš prečítať v tomto článku.

Viacerí analytici potvrdili, že dôležitým „inflexným bodom“ práve úroveň 40 000 dolárov, ktorú sa bitcoin snaží udržať. V nedohľadne je zatiaľ prelomenie veľkej psychologickej hranice 50 000 dolárov, cez ktorú sa bitcoin prvýkrát dostal ešte vo februári.

Zdroj: TASR, FonTech.sk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú