Slovenský internet dnes opäť trhol rekord vo dátovom toku, za ktorý tentoraz vďačíme najmä hokejovému zápasu medzi Slovenskom a Kanadou. Na zlomenie rekordu upozorňuje portál Živé.sk na základe dát Slovenského peeringového centra SIX.

Jeden rekord za druhým

Dátový tok na Slovensku dosiahol hodnotu až 579,7 Gbit/s počas samostatných nájazdov v zápase, ktorý Slovensko hralo s Kanadou počas majstrovstiev sveta.

Nejedná sa však o prvý rekord z týchto majstrovstiev, keďže ten bol zlomený pred pár dňami počas hokejového zápasu medzi Slovenskom a domácim Lotyšskom. Dátový tok vtedy dosiahol necelých 544 Gbit/s.

Tieto maximá sa pravidelné posúvajú a to práve počas veľkých športových šampionátov, ktoré majú obrovskú sledovanosť a čoraz väčšie množstvo ľudí si ich dokáže pozrieť práve pomocou internetu vo vysokom rozlíšení, napríklad na mobilnom telefóne.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v budúcnosti na Slovensko čakajú veľké zmeny a to najmä pre divákov. RTVS ich totiž tento rok vysiela, aspoň na nejaký čas, naposledy a od roku 2024 ich budeme sledovať na kanáloch JOJ Group.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú