Po tom, ako v prvý deň týždňa klesla cena bitcoinu o viac než 10 %, pokračovala vo výraznom poklese aj v utorok. Tempo poklesu sa síce mierne spomalilo, cena najväčšej kryptomeny však klesla pod 30 000 USD a dostala sa tak na 5-mesačné minimum.

Za rýchlym oslabovaním kryptomien je Čína, ktorá prijíma proti nim stále nové opatrenia. Ťažba kryptomien je v Číne veľkým biznisom, keď na krajinu pripadá viac než polovica globálnej produkcie. Peking však v máji prisľúbil, že zastaví ťažbu bitcoinu aj obchodovanie s ním. Táto kampaň proti kryptomenám je súčasťou série opatrení na kontrolu finančných rizík.

Koncom minulého týždňa zakázala ťažbu kryptomien aj juhozápadná čínska provincia S‘-čchuan. Práve táto provincia patrí k najväčším centrám ťažby bitcoinov v ázijskej krajine.


Po výraznom vyše 10-percentnom poklese v pondelok (21. 6.) klesla cena bitcoinu v utorok o viac než 7 % na 29 332 USD (24.661 eur), čo je najmenej od 27. januára. Pokles ceny bitcoinu stiahol so sebou aj menšie kryptomeny ako ethereum. Neskôr sa cena bitcoinu mierne zvýšila na 29 497 USD.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú