Virtuálna mena bitcoin v pondelok zamierila prudko nahor a dosiahla mesačné maximum, pričom prekročila hranicu 38 000 dolárov. Trhy tak reagovali na vyhlásenie amerického výrobcu elektromobilov Tesla, ktorý vyjadril novú podporu najpopulárnejšej digitálnej mene na svete.

Cena bitcoinu v pondelok približne do 10:50 h SELČ vzrástla o 10,6 % na 38 385 dolárov (32 620,89 eura), keďže investorov povzbudilo vyhlásenie šéfa Tesly, magnáta Elona Muska, minulý týždeň. Uviedol totiž, že Tesla „s najväčšou pravdepodobnosťou“ obnoví akceptovanie platieb vo forme bitcoinov, keď bude 50 % energie potrebnej na tzv. ťažbu tejto kryptomeny z obnoviteľných zdrojov.

Hodnota bitcoinu v čase písania článku (Zdroj: Screenshot/CoinDesk)

Bloomberg pritom dodáva, že maximum sa aktuálne ustálilo na hodnote 39 681 dolárov (približne 33 653 eur). Vedľa vyššie spomínaného vyhlásenia Muska sa zdroj rovnako domnieva, že k nárastu mohlo dôjsť aj vďaka Amazonu.

Ten totiž minulý týždeň zverejnil pracovnú ponuku, týkajúcu sa obchodovania s digitálnu menou. Viacerí experti teda očakávajú, že Amazon začne akceptovať bitcoin.

Zdroj: TASR, doplnený o informácie z Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú