Neraz sme informovali, že vojna na Ukrajine sa neodohráva len na pôde nášho východného suseda, ale aj v kybernetickom priestore. Do tohto virtuálneho bojiska sa okrem iných zapojila aj hackerská skupina Anonymous, ktorá Putinovi vyhlásila vojnu na kritické ciele.

Na strane Ruska je tu zasa hackerská skupina s názvom Killnet, ktorá vyhlásila kybernetickú vojnu celému radu európskych krajín. Killnet nedávno dokonca spustil kybernetický útok na webové stránky talianskeho ministerstva zahraničných vecí, či ministerstva kultúry a ďalších vládnych portálov.

Obe zmieňované hackerské skupiny si teraz oficiálne vyhlásili kybernetickú vojnu. Informovala o tom skupina Anonymous na svojom Twitteri.

Vyzerá to tak, že Anonymous má v tejto vojne jasno a ruskej hackerskej skupine posiela tvrdý odkaz, „R.I.P killnet.ru“.

Treba upozorniť, že obe skupiny predstavujú dve najvýznamnejšie hackerské skupiny zapojené do tejto vojny, pričom každá z nich si na svoje konto pripísala nejeden úspech.

Skupine Anonymous sa napríklad úspešne podarilo už niekoľkokrát hacknúť kritickú ruskú infraštruktúru, pričom získala dôležité dáta o veľkosti niekoľkých TB. Cieľom útoku boli dokonca aj ruské priemyselné firmy, vrátane Petrovsky Fort, vlastníka jedného z najväčších kancelárskych komplexov v Petrohrade.

Killnet zasa nedávno zaútočila na rumunské vládne webové stránky v súvislosti s podporou Ukrajiny zo strany tohto balkánskeho štátu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú