V posledných dňoch zrejme mnoho používateľov obdržalo mail, ktorý sa týka služby Google+. Viacerí však možno doručenej správe nekládli veľkú pozornosť, no ak si používateľom tejto služby, mal by si spozornieť. Sociálna sieť spoločnosti Google končí a ak nechceš prísť o svoje údaje, je potrebné vykonať zopár jednoduchých krokov.

Sociálna sieť oficiálne končí už o zopár týždňov, konkrétne 2. apríla 2019. Hlavným dôvodom je predovšetkým nízky záujem používateľov a náročnosť udržiavania. Pozastavená je už aj možnosť vytvárať nové profily, stránky, komunity či udalosti a od 2. apríla nebudú k dispozícii žiadne stránky ani účty Google+.

Prečítajte si tiež!
Aj ty pravidelne povoluješ, aby ťa Google mohol sledovať na každom kroku. Takto však dokážeš sledovanie okamžite zastaviť

Po tomto dátume taktiež nastane aj postupné odstraňovanie všetkého obsahu zo spotrebiteľských účtov. Práve preto sme si pripravili jednoduchý návod, vďaka ktorému neprídeš o svoje údaje, fotografie či videá.

Stiahni si všetky svoje Google+ dáta
  1. V Google účte je potrebné vybrať položku Dáta/Stiahnuť dáta, čo môžeš vykonať aj kliknutím sem
  2. Následne stačí zaškrtnúť, ktoré typy súborov si chceš stiahnuť a prejsť na ďalší krok
  3. V poslednom kroku už len vyberieš typ súboru, veľkosť archívu a kam si praješ dáta poslať, pričom si môžeš vybrať poslanie odkazu na mail či služieb Dropbox, OneDrive, alebo Box
  4. Následne sa už vytvára archív, ktorý podľa veľkosti môže zabrať pár minút a stiahnutie dát je hotové

Pošli nám TIP na článok



Novinky