Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Svet smartfónov v minulom roku prekvapilo Xiaomi s modelom Mi MIX, ktorého displej nemá po okrajoch takmer žiadne rámiky. Rázom sa z tohto dizajnu stal trend, ktorý nasledujú mnohí svetovo známi, ale aj menej populárni výrobcovia. Práve pre takéto spracovanie svojho nového modelu Mix Plus sa rozhodla aj spoločnosť Vkworld, ktorá naň nasadila neuveriteľne nízku cenu.

Čínski výrobcovia smartfónov svet zrejme neprestanú prekvapovať svojou vynaliezavosťou. Po príchode modelu Xiaomi Mi MIX trvalo nejaký čas, kým sa aj ostatné spoločnosti pustili do výroby podobne dizajnovo ladených kúskov, no v tomto roku sa tento trend rozbehol skutočne naplno. Skoro od každého väčšieho výrobcu sme už smartfón s bezrámikovým displejom videli.

Krátko po predošlom najlacnejšom bezrámikovom smartfóne od Leagoo, ktorý nám bol predstavený necelé dva týždne dozadu, svoje portfólio o podobný model rozširuje aj Vkworld. Ten ho tromfol ešte nižšou cenou. Dizajn jeho modelu takisto nápadne pripomína práve revolučné Xiaomi. V ostatných smeroch sú však tieto dva kúsky diametrálne odlišné.

Hardvér pre menej náročných používateľov obalený do revolučného dizajnu

Mix Plus od Vkworld je totiž určený pre menej náročných používateľov, ktorí chcú okúsiť chuť smartfónu s displejom takmer bez rámikov za minimálnu cenu. Hardvérová výbava tejto novinky je napriek smiešnej sume stále na slušnej úrovni. V útrobách tohto takmer bezrámikového modelu nájdeme procesor MediaTek MTK6737 so 4 jadrami. Každé z nich tiká na frekvencii 1,3 GHz a pri výpočtových úlohách s ním kooperuje operačná pamäť RAM s kapacitou 3 GB.

zdroj fotografie: Vkworld

Do 32 GB interného úložiska sa zmestí dostatok rôznych súborov. V prípade potreby ho je možné rozšíriť o ďalších viac ako 32 GB pomocou microSD karty. Hlavným lákadlom Vkworld Mix Plus je práve takmer bezrámikový displej s uhlopriečkou 5,5″ a HD rozlíšením. Pre ešte kvalitnejší zážitok z používania sú jeho okraje, ktoré sa tiahnu ku kovovému rámiku smartfónu, zaoblené v 2,5D tvare.

Vkworld Mix Pluszdroj fotografie: Vkworld

Kvôli rozloženiu na prednej stene sa museli všetky potrebné snímače, vrátane selfie fotoaparátu presunúť na dolnú časť pod obrazovku. Rozlíšenie predného fotoaparátu je 5 MPx, no so softvérovými úpravami dosahuje hodnotu slušných 8 MPx. Jeho ekvivalent na zadnej sklenenej strane je rovnako vyladený softvérom z 8 MPx na finálnych 13 MPx a dokonca zvláda vytvárať aj bokeh efekt. Pod ním nájdeme tiež snímač odtlačkov prstov. Aj pri tejto dvojici hardvéru je viditeľná značná inšpirácia dizajnérov spoločnosti modelom Xiaomi Mi MIX.

Plné LTE a skvelá cena

Podobne ako revolučný model od Xiaomi, tak aj jeho lacnejší dvojník, Vkworld Mix Plus, má v sebe nový operačný systém Android 7.0 Nougat a nezaostáva ani po stránke konektivity. Výrobca ho v tomto smere vybavil bezdrôtovým Wi-Fi pripojením v štandarde 802.11b/g/n, technológiou Bluetooth, GPS modulom a nechýba mu ani DualSIM funkcionalita. Nespornou výhodou je však plná podpora LTE sietí, ktorá zahŕňa 800 MHz pásmo. Celý hardvér napája 2850 mAh batéria.

Vkworld Mix Pluszdroj fotografie: Vkworld

Kúpiť bezrámikový Vkworld Mix Plus za 86 €
Zľavový kupón GBVKMIX

Excelentný vzhľad a solídnu výbavu Vkworld Mix Plus dopĺňa fantastická cena, ktorá je teraz na úrovni 86 €. Takto nízku cenovku zákazník získa s použitím kupónu GBVKMIX, ktorý je možné uplatniť každý deň od 10:00 nášho času. Kupón je pritom možné uplatniť ako pre čiernu, tak aj pre modrú verziu smartfónu. Akcia trvá do 14. augusta, no každý deň je k dispozícii iba 100 kusov za túto neodolateľnú sumu, a tak sa treba poriadne poponáhľať. Čoskoro totiž táto ponuka skončí a cena sa zvýši o niekoľko desiatok eur. Pri doručení ale treba počítať s možným poplatkom DPH vo výške 20 %, ktorý môže cenovku mierne navýšiť.

Kupón môžeš v košíku uplatniť nasledovne:

zdroj fotografie: Screenshot/GearBest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú