Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po nových verziách operačných systémov iOS 11 a macOS High Sierra sme sa dočkali nielen nových MacBookov či iMacov, ale aj nového inteligentného reproduktora HomePod.

Na základe výbavy a ceny sa tento počin od Apple dá považovať za konkurenciu pre reproduktory od výrobcu Sonos. HomePod obsahuje sedem výškových reproduktorov, jeden subwoofer smerujúci nahor a čip Apple A8. Nechýba ani šestica mikrofónov určených pre prístup k asistentke Siri. Reproduktor taktiež disponuje špeciálnou funkciou, vďaka ktorej umožňuje automaticky vyladiť zvuk do priestoru, v ktorom je umiestnený. Spárovanie s iPhonom je pritom veľmi jednoduché a ide o rovnaký princíp ako pri bezdrôtových slúchadlách AirPods.

Ak by sa zvuk vychádzajúci z jedného reproduktora niekomu málil, môže si dokúpiť ďalší, keďže dokážu fungovať ako pár. Dostupná je aj podpora pre novo-predstavené riešenie AirPlay 2, čiže používateľský zážitok nemusí vždy skončiť kúpou iba jedného reproduktora. HomePod je kompatibilný aj s Apple Music a umožňuje prehrávať skladby uložené v tvojej knižnici. Tým však funkcie ani zďaleka nekončia. Nejedná sa totiž len o reproduktor, ale aj o akéhosi domáceho asistenta.

zdroj fotografie: Apple

Integrácia hlasovej asistentky Siri umožňuje odpovedanie na otázky ako napríklad: „Kto hrá bicie v tejto skladbe“ alebo „Ktorá bola top skladba 5. mája 2016?“. Už ti doplo, prečo Apple do zariadenia umiestnil až šesť mikrofónov? Ak nie, tak je to preto, aby Siri počula príkazy aj keď hrá hudba na maximálnej hlasitosti. Siri však nie je obmedzená len na príkazy čo sa týkajú hudby. Používateľ sa jej môže opýtať aj na premenu jednotiek, správy, počasie, dopravnú situáciu, novinky zo sveta športu, pripomienky, časovač a iné. Uľahčuje tiež posielanie správ cez iMessage a ovládanie inteligentných domácich spotrebičov.

zdroj fotografie: Apple

Americký výrobca myslel aj na bezpečnosť či súkromie zákazníkov. Reproduktor preto počúva iba príkazy po povedaní „Hey Siri“ a informácie posiela na servery Apple cez šifrovaný a anonymný identifikátor. Samotná konštrukcia zariadenia pripomína valec, ktorý pokrýva sieťovina v bielom alebo sivom prevedení. Konečne sme sa dostali aj k cene. V Spojenom kráľovstve, USA a Austrálii to bude 349 dolárov, čo je v prepočte okolo 310 €.

zdroj fotografie: Apple

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú