Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínska spoločnosť JiaYu má za sebou už pár dobrých smartfónov, ktoré boli primárne určené pre čínsky trh, no dostali sa aj do sveta. Tieto smartfóny bohužiaľ nijako nevyčnievali z davu a preto väčšina siahla po Xiaomi alebo Meizu. Teraz sa spoločnosť rozhodla, že sa pokúsi dostať do popredia a vďaka ich najnovšiemu smartfónu, JiaYu F2, sa im to určite podarí.

jiayuf2

Dôvod je jasný. Smartfón má cenovku 599 jenov, čo je v prepočte okolo 87 €. Podľa ceny by ste očakávali low-end smartfón, ale JiaYu dalo do F2 komponenty, ktoré ho posúvajú o niečo vyššie. Smartfón má 5-palcový HD displej pokrytý odolným Corning Gorilla Glass sklom, 4-jadrový MediaTek MT6582 s taktom 1,3 GHz, 2 GB RAM, 16 GB internej pamäte s možnosťou si kapacitu zväčšiť pomocou MicroSD karty až do 64 GB, zadný 8 MPx fotoaparát a prednú 5 MPx kameru, 3 000 mAh batériu, podporu LTE, Bluetooth 4.0, podporu 2 SIM kariet a Android 4.4.4. Smartfón útočí na konkurenciu od Meizu (Meizu m1) a Xiaomi (Redmi 2).

jiayu f2

Jiayu ich v pár špecifikáciách poráža, ale aj v pár stráca, no to, čo presvedčí väčšinu kupujúcich je cena a tú má JiaYu najnižšiu. Do predaja medzinárodne by sa mal dostať už v marci.

Zdroj: Gizchina.com

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú