Obľúbenú hororovú franšízu Votrelec zjavne čaká mimoriadne sľubná budúcnosť. Séria, ktorá posledné roky aj vinou filmových experimentov Ridleyho Scotta postupne strácala svoje čaro, sa toto leto dočkala vytúženého reštartu v podobe titulu Votrelec: Romulus. Siedme pokračovanie obľúbenej sci-fi ságy zarobilo po celom svete približne 342 miliónov dolárov a jeho komerčný úspech podľa najnovších informácií portálu The Hollywood Reporter dokonca vydláždil cestu ďalšiemu pokračovaniu, ktoré by malo priamo nadväzovať na jeho predchodcu.

Našli tvorcovia novú Ripleyovú?

Okrem pripravovaného seriálu s názvom Alien: Earth, ktorý má ambície pozrieť sa na sériu z úplne nového uhla, sa tak fanúšikovia môžu tešiť aj na ďalší filmový prírastok. V rozhovore pre spomínaný portál to potvrdil výkonný riaditeľ spoločnosti Fox Steve Asbell, ktorý zároveň prezradil, že okrem hlavnej dvojice hercov Cailee Spaeny a David Jonsson je k návratu blízko aj režisér Fede Álvarez.

20th Century Studios

Ten svojím Romulusom vrátil sériu k vytúženým koreňom, no zároveň sa nebál s príbehom experimentovať a implementovať doň svoj vlastný brutálny rukopis známy z jeho predošlých hororových kúskov, ako napríklad Evil Dead či Don´t Breathe. Režisér sa už dávnejšie vyjadril, že spolu so svojím dvorným scenáristom Rodom Sayaguesom majú nápady na pokračovanie už dlhšiu dobu, no k úvahám o jeho realizácii chceli pristúpiť až po zhodnotení reakcií divákov na Romulusa.

Asbell v rozhovore pre The Hollywood Reporter už stihol naznačiť, že príbeh pokračovania by mohol sledovať osud jediných dvoch preživších, ktorí po zabití desivého hybrida xenomorfa odlietajú na planétu Yvaga. Tá je vo filme hrdinami opisovaná ako vysnívaný raj, čo by však podľa Asbella tvorcovia v pokračovaní radi zmenili.

TMDB

Razom sa tak môže stať, že najbližšia destinácia, do ktorej v kryospánku v záverečnej scéne Romulusa letia Rain (Cailee Spaeny) a Andy (David Jonsson) sa môže zmeniť na ich najhoršiu nočnú moru. Asbell v rozhovore neprezradil, kedy by sme sa mohli dočkať pokračovania, Alvarez sa však v minulosti vyjadril, že jeho filozofiou je, aby medzi vydaním filmu a jeho pokračovaním bol odstup najmenej dva roky. Pri tomto zohľadnení by tak nový Votrelec nemal prísť do kín skôr ako v roku 2027.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú