Presne pred 10 rokmi do kín vtrhla nová séria John Wick, ktorá nadobro zmenila neskoršiu podobu akčných filmov. Aj keď sa dnes séria väčšine divákov okamžite spojí so synonymom výbušnej a nekompromisnej akčnej zábavy, pôvodné plány tvorcov vyzerali úplne inak.

John Wick bol na začiatku zamýšľaný len ako jednorazové akčné béčko a hlavnú úlohu v ňom mohol hrať Harrison Ford alebo Clint Eastwood. S Keanu Reevesom v hlavnej úlohe sa vôbec nepočítalo a aj keď ho šťastná zhoda náhod dostala do filmu, produkcia sa stretla s veľkými finančnými problémami. V čase vzniku totiž značke takmer nikto neveril a stačilo doslova pár hodín a séria John Wick by nikdy nevznikla.

John Wick mal byť dôchodca

S nápadom na film prišiel ešte v roku 2013 scenárista Derek Kolstad, ktorý sa dovtedy postaral iba o nevýrazné a rýchlo zabudnuteľné akčné béčka Lov na zabijaka či Kuriér mafie. Kolstad bol odmalička posadnutý antihrdinami a motívom pomsty, ktorý ho vo filmoch vždy zaujímal najviac.

Dostal preto nápad napísať film o 75-ročnom bývalom elitnom zabijakovi, ktorý našiel vykúpenie vo svojej manželke, vďaka ktorej dokázal remeslo zavesiť na klinec. Do idylického života neskôr pribudne aj pes a veterán odparkovaný v garáži, len aby hlavný hrdina neskôr o všetky milované veci prišiel a bol donútený do fachu sa vrátiť.

TMDB

Film dostal názov Scorn a o scenár bol krátko po dopísaní prekvapivo veľký záujem. Kolstad dostal ponuku na odkúpenie hneď od niekoľkých producentských spoločností, čelil však dileme – zobrať väčšie peniaze a riskovať, že John Wick skončí v zásuvke filmového štúdia, alebo sa uskromniť a dať filmu reálnu šancu?

Môj vtedajší agent za mnou prišiel s piatimi ponukami na odkúpenie scenára a povedal: „Sú skvelé, ale mal by si zobrať tú najnižšiu, pretože tí chcú film natočiť hneď. Ak chceš preraziť ako scenárista, mali by sme zobrať túto.“ John Wick sa predal vo februári a film mal premiéru v novembri ďalšieho roka. Toto sa skrátka nestáva,spomína na začiatky Johna Wicka scenárista Derek Kolstad.

Spojila ich náhodná otázka
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú