Fiasko Marvelu so svojou značkou Blade je definitívne dokonané. Po nekonečných problémoch a odchodoch niekoľkých tvorcov sa filmový Blade oficiálne odkladá na neurčito. Temná komiksovka mala do kín doraziť už na budúci rok, Marvel si však so svojím slávnym lovcom upírov vôbec nevie rady.

Trápenie pokračuje

Marvel drží práva na značku Blade už od roku 2012, kedy ich zakúpil od filmovej spoločnosti New Line Cinema. Tá sa v rokoch 1998 až 2004 postarala o filmovú trilógiu v hlavnej úlohe s ikonickým Wesley Snipesom, odvtedy však známy akčný hrdina zavesil zbrane na klinec a nebolo o ňom počuť.

Zmenilo sa to v júli 2019, kedy Marvel oficiálne oznámil práce na novom filme, v ktorom sa mal v hlavnej úlohe objaviť dvojnásobný držiteľ Oscara Mahershala Ali (Zelená kniha). Novinka sa však krátko po oznámení ocitla tzv. vývojom pekle, kedy od nej začali odchádzať angažovaní tvorcovia.

Pri snímke sa od oznámenia vystriedalo hneď niekoľko režisérov a scenáristov, pričom v jednom bode podľa Variety dokonca hrozilo, že z filmu sa stane dráma so silnými ženskými hrdinkami a samotný Blade bude odsunutý na úplne vedľajšiu koľaj. Marvel tento koncept, našťastie, zavrhol, no problémy a odchody scenáristov od filmu pokračovali aj naďalej.

Marvel Blade
TMDB

Zatiaľ posledná väčšia informácia ohľadom filmu pochádza z júna tohto roka, kedy Marvel najal scenáristu Erica Pearsona (napísal aj scenáre k Thunderbolts a novej Fantastickej štvorke), aby celý projekt prepísal odznova. Film sa tak vrátil na začiatok a je jasné, že novembrovú premiéru v budúcom roku s istotou nestihne.

Momentálne však nevieme, či sa nového Bladea vôbec dočkáme, ani či sa v hlavnej úlohe skutočne objaví Mahershala Ali. Po kladnom prijatí Deadpool & Wolverine, v ktorom sa vrátil neohrozený lovec upírov Wesley Snipes, sa začínajú šíriť dohady, či si Snipes nenavlečie čierny kožený kabát aj vo vlastnom filme.

Spoločnosť Disney, pod ktorú Marvel spadá, už oznámila náhradu, ktorá do kín dorazí namiesto Bladea. Bude ňou nová, v poradí už šiesta snímka akčnej série Predátor, ktorá ponesie názov Predator: Badlands. Jej premiéra na naplánovaná na 7. novembra budúceho roka.

Aj napriek tomu, že Blade je klinicky mŕtvy, fanúšikovia superhrdinov sa budúci rok nudiť určite nebudú. Marvel plánuje predstaviť trojicu ďalších veľkých filmov, ktoré budú sprevádzať aj očakávané seriály. Všetkým prichádzajúcim novinkám MCU sa venujeme v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú