Hororová séria Terrifier si vybudovala meno predovšetkým vďaka extrémne brutálnemu násiliu a explicitným scénam, pri ktorých sa môže obracať žalúdok aj najskalnejším fanúšikom sadistických hororov. Divákom však podobné ingrediencie naďalej chutia, z čerstvého tretieho filmu je totiž obrovský hit.

Porazil aj Jokera

Séria Terrifier sleduje sadistického vraha menom Art the Clown, ktorý svoje obete terorizuje nesmierne krutými, častokrát až grotesknými metódami. Prvý film z roku 2016 sa sústreďoval na jeho vražedné ťaženie počas Halloweenu a na túto tematiku nadviazalo aj extrémne úspešné pokračovanie spred dvoch rokov, ktoré pri rozpočte iba 250-tisíc dolárov dokázalo zarobiť takmer 16 miliónov.

Režisér a tvorca hororovej značky Damien Leone svoj tretí film zasadil do obdobia Vianoc a v najnovšom pokračovaní sa v oblasti brutality rozhodne nedržal pri zemi. Dokazuje to aj skutočnosť, že po prečítaní prvých strán scenára mu jeho film kvôli brutalite odmietli zafinancovať všetky tradičné štúdiá v Hollywoode a filmár pre svoju novinku musel hľadať nezávislé prostriedky.

Risk sa zatiaľ tvorcovi vyplatil viac než 20-násobne. Terrifier 3 totiž pri rozpočte 2 miliónov dolárov dokázal zarobiť viac než 40 miliónov, a to ho ešte len čaká premiéra v ďalších svetových kinách. Hororová novinka sa v minulom týždni usadila na čele rebríčka najnavštevovanejších filmov, odkiaľ zosadila aj druhého Jokera.

Na Slovensku na konci novembra

Aktuálne už návštevnosť zámorských kín ovládla ďalšia hororová novinka – Úsmev 2 (našu recenziu nájdeš v samostatnom článku), nič to ale nemení na fakte, že z Terrifier 3 sa z hľadiska rozpočtu a tržieb stane jeden z najúspešnejších filmov roka.

Zárobky krvavého hororu budú narastať, keďže do kín ho vďaka veľkému úspechu uvedú aj ďalšie krajiny. Na Slovensku sa film do kín dostane 28. novembra. Dovtedy bude Terrifier naďalej ťažiť zo svojej kontroverzie a vizitky možno najnechutnejšieho filmu tohto roka.

Francúzi napríklad nový horor zakázali všetkým divákom mladším ako 18 rokov, čo robia len vo veľmi vzácnych prípadoch. Naposledy krajina podobný rating udelila pred 18 rokmi pri premiére filmu Saw 3.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú