Nestáva sa často, aby streamovacie služby ohlasovali predĺženie svojich seriálov ešte predtým, ako vôbec dôjde k premiére novej série. Kedysi populárny trend je dnes na výraznom ústupe, napriek tomu sa Netflix rozhodol zariskovať a v predstihu potvrdil sľubnú budúcnosť pre svoj akčno-špionážny hit Nočný agent.

Úspech, aký nikto nečakal

Seriál na Netflixe štartoval ešte v marci minulého roka a vykľul sa z neho obrovský globálny hit. Záujem o príbeh špeciálneho agenta, ktorý odhaľuje korupciu vedúcu až do Bieleho domu, predbehol všetky očakávania a televízna novinka za prvé tri mesiace pred televízor prilákala viac než 90 miliónov divákov.

Celkovo toto číslo narástlo na 131 miliónov a sledovaním Nočného agenta predplatitelia služby dovedna strávili viac než jednu miliardu hodín. S takýmto diváckym záujmom sa seriál stal celkovo siedmym najúspešnejším anglicky hovoriacim titulom služby.

Netflix v nadväznosti na silnú odozvu rýchlo potvrdil aj pokračovanie, ktoré dorazí počas budúceho roka. Streamovací gigant však nechce čakať na jej uvedenie a už teraz rozhodol, že Nočný agent dostane aj sériu s číslom tri. S jej nakrúcaním chce Netflix začať ešte tento rok v Istanbule, počas budúceho roka sa následne produkcia presunie do New Yorku. Tretia sezóna úspešného seriálu by tak mohla doraziť už v roku 2026.

Špionážne seriály sú v kurze

Nočný agent je adaptáciou románu Matthewa Quirka a pre Netflix ho vytvoril Shawn Ryan, ktorý v minulosti stál za oceňovaným kriminálnym seriálom Policajný odznak. Príbeh sleduje agenta FBI Petra Sutherlanda, ktorý je po zastavení bombového útoku vo vlaku degradovaný na kancelársku prácu.

Onedlho po pridelení na nové pracovisko ho kontaktuje žena, ktorá má dôkazy o rozsiahlej korupcii siahajúcej až do Bieleho domu. Hlavný hrdina začne nebezpečné vyšetrovanie na vlastnú päsť a rýchlo zisťuje, že do sprisahania je zapojená prezidentova ochranka aj jeho rodinní príslušníci.

Night Agent síce disponuje tuctovou zápletkou, práve tá sa však z veľkej časti podpísala na jeho úspechu. Seriál totiž ponúka nenáročnú, no dostatočne pútavú zábavu so sympatickými postavami, ktoré dokážu osloviť široké divácke spektrum.

Pripomeňme, že o špionážne seriály je aktuálne veľký divácky záujem. Služba Apple TV+ napríklad opakovane slávi úspech so svojím formátom Slow Horses, ktorý sa nedávno dočkal už štvrtej série. Medzi divákmi vo veľkom boduje aj neohrozený svalovec Jack Reacher, ktorý patrí k najsledovanejším seriálom Prime Video.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú