Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to pokazí“, cituje Sylvester Stallone známy Murphyho zákon v úvode traileru na svoj čerstvý akčný film Armor. Ukazuje sa, že má pravdu. Prepadnutie obrneného transportéra, ktorú akčná legenda spoločne so svojimi kumpánmi v novinke chystá, sa nečakane zvrtne.

Keď sa lúpež nepodarí

Sylvester Stallone vo svojom jedinom tohtoročnom filme netradične objaví v úlohe záporáka a vodcu zločineckej bandy so špeciálnym výcvikom. Skupina zlodejov si za cieľ vyhliadne obrnený transportér so záhadným cenným nákladom, ktorý však prevráti na moste.

Jediným spôsobom, ako sa ku koristi dostať, je prehovoriť zranených strážnikov, aby transportér otvorili zvnútra. To ale nebude jednoduché, keďže otec a syn, ktorí ho majú na starosť, nemienia spolupracovať a snažia sa na zlodejov niečo vymyslieť. Prvý trailer k filmu ukazuje, že sa im to aj darí, keďže počty v Stalloneho skupine začnú ubúdať a napätie v jeho vlastných radoch naopak narastať.

Do kín ani nepôjde

Za akčnou novinkou Armor stojí filmová spoločnosť Lionsgate a azda jediným lákadlom filmu je prítomnosť Sylvestera Stalloneho. Zápletka aj trailer sľubujú skôr ľahko predvídateľnú béčkovú zábavu, čo dobre vedia aj producenti. Film totiž od 22. novembra pôjde iba do vybraných kín v USA a rýchlo na to bude zaradený do ponuky streamovacích služieb.

Podobný spôsob distribúcie fungoval napríklad aj pri tohtoročnej akčnej novinke Včelár, v ktorej sa objavil Jason Statham. Tento film u nás ponúka služba Canal+, zatiaľ však nie je jasné, ktorá platforma získa práva na Stalloneho snímku Armor.

Chystá veľké veci

Isté je, že akčná legenda aj napriek svojim 78 rokom stále zostáva aktívna na poli filmu aj televízie. Aktuálne Stalloneho môžeš vidieť v seriáli Kráľ Tulsy, kde stvárňuje mafiána Dwighta Manfrediho, snažiaceho sa založiť nové impérium v americkom zapadákove. Nájdeš ho na SkyShowtime.

TMDB

Stallone má však veľké plány aj pre svoju hereckú budúcnosť a pracuje hneď na niekoľkých filmov. Prvým z nich je Alarum, akčný triler, ktorý sleduje dvoch bývalých agentov na úteku pred spravodajskými agentúrami. Film bude mať premiéru v januári budúceho roka. V novembri 2025 herca uvidíme v temnom trileri The Epiphany, kde stvárni detektíva, ktorý sa snaží dolapiť sériového vraha spojeného s cirkevným škandálom​.

Ďalej sa Stallone vráti do role neohrozeného horolezca Gabe Walkera v pokračovaní úspešnej akčnej snímky Cliffhanger, no a chystá tiež pokračovanie príbehu starnúceho superhdinu Joea vo filme Samaritán, z ktorého sa pre streamovaciu službu Prime Video vykľul veľký hit.

Aby toho nebolo málo, Stallone tiež napísal scenár pre film Levon’s Trade, v ktorom sa v hlavnej úlohe predstaví Jason Statham. Jeho premiéra je naplánovaná na začiatok budúceho roka a Stallone verí, že môže ísť o začiatok novej akčnej série.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú