Diváci sa vďaka pretlaku streamovacích služieb na trhu nebudú pred obrazovkami nudiť ani v októbri. Netflix a ďalší veľkí hráči si prichystali zmes atraktívnych noviniek aj pokračovaní úspešných seriálov z minulosti. Netflix tak divákom v októbri prinesie nové série hneď k trojici svojich veľkých hitov, ktoré obohatí aj o dvojicu temne ladených filmových noviniek.

Predplatiteľov sa budú snažiť osloviť aj ďalšie služby u nás. Apple TV+ napríklad predstaví ďalšiu zo svojich hviezdne obsadených noviniek, Disney sa zasa blysne športovo ladenou boxerskou minisériou. Zabudnúť nemožno ani na Amazon Prime Video, ktorý si bude chcieť udržať divákov aj po prichádzajúcom konci druhej série Pána prsteňov a odhalí dvojicu akčne ladených titulov. Tu je prehľad najlepšieho nového obsahu v októbri.

Diera 2

Kedy: 4. október

Kde: Netflix

Keď Netflix v marci 2020 uvádzal do ponuky neznámy španielsky film Diera, vôbec netušil, aký silný ohlas medzi divákmi zaznamená. Režisérsky debut prakticky neznámeho Galdera Gaztelu-Urrutia vyvolal celosvetový ošiaľ a Diera dodnes patrí medzi historicky najsledovanejšie filmy služby.

Španielsky triler sa odohráva vo futuristickej väznici s množstvom poschodí a veľkom dierou vo svojom strede. Tou prechádza pohyblivá plošina, na ktorej je naložené jedlo. Plošina postupne klesá k nižším poschodiam, jedla však rýchlo ubúda. Väzni umiestnení vyššie teda majú prístup k čerstvým zásobám, kým tí na nižších poschodiach sú odkázaní na zvyšky, prípadne nedostanú vôbec nič.

Netflix s drsnou satirou spoločnosti v roku 2019 slávil veľký úspech, teraz prichádza s pokračovaním, v ktorého centre bude stáť nová väzenkyňa. Zdá sa, že vo väzení dôjde k prevratu a dostane nového vodcu.

Franšíza

Kedy: 6. október

Kde: Max

Superhrdinské filmy sú stále v kurze a ich výrobu si na paškál vezme nový sitkom s názvom Franšíza. Ten divákov zavedie do zákulisia nakrúcania generickej superhrdinskej snímky a sústreďovať sa bude na prácu filmového štábu, ktorí za ňou stoja. V centre pozornosti teda bude stáť produkčný tím, ktorý hasí jeden problém za druhým, len aby natočil film, ktorý divákov vlastne ani nebude zaujímať.

Za satirickou novinkou stojí trojica sľubných hollywoodskych mien. O seriál sa postarali Armando Iannucci (Stratili sme Stalina), oceňovaný scenárista Jon Brown (Boj o moc, Viceprezident(ka)) a oscarový režisér Sam Mendes, ktorý spomedzi posledných snímok zaujal vojnovou drámou 1917 alebo „bondovkami“ Skyfall a Spectre.

La Máquina

Kedy: 9. október

Kde: Disney+

Sľubne v októbrovom obsahu vyzerá aj španielska športová dráma La Máquina, ktorá divákov vezme do boxerského ringu a predstaví temné zákutie športu – stávkovú mafiu. V centre príbehu stojí profesionálny boxer Esteban Osuna, ktorý má nakročené k svojmu poslednému zápasu a životnému úspechu. Tvrdý tréning a príprava však stačiť nemusia, Osuna sa totiž ocitne v hľadáčiku mafie, ktorá má jasné inštrukcie – zápas musí prehrať.

Hlavný hrdina spoločne so svojím manažérom a dlhoročným priateľom sa ocitne pred ťažkou voľbou – splniť si sen a dotiahnuť športovú kariéru do úspešného konca alebo sa radšej podriadiť a ochrániť tak svojich blízkych? Veľkú pozornosť v seriáli vzbudzuje prítomnosť Diega Lunu, ktorý zažiaril v Star Wars seriáli Andor, zaujme aj prítomnosť čoraz populárnejšej mexickej herečky Eizy González, ktorá sa ukázala vo filmoch Sanitka či The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

Kedy: 10. október

Kde: Netflix

Neohrozená lovkyňa pokladov Lara Croft sa po niekoľkoročnej prestávke vracia na televízne obrazovky. Nie v podobe celovečerného filmu, ale animovaného seriálu, o ktorý sa postaral Netflix. Príbeh bude časovo zasadený po udalostiach novodobej hernej trilógie, ktorá ukázala začiatky a formovanie Lary Croft v drsnom survival dobrodružstve.

Znalosti hry k pochopeniu seriálu vôbec nebudú potrebné, keďže animovaná novinka od Netflixu ponúkne vlastný príbeh točiaci sa okolo zmiznutia vzácneho čínskeho artefaktu. Známu archeologičku pri jeho hľadaní cesta zavedie na viacero svetových kontinentov a samozrejme tiež do dávno zabudnutých kobiek plných smrteľných nástrah. Hlas hlavnej protagonistke prepožičala známa herečka Hayley Atwell, ktorú si mohol vidieť napríklad v poslednom filme Mission: Impossible.

Citadel: Diana

Kedy: 10. október

Kde: Prime Video

Mala to byť revolúcia akčnej zábavy na malých obrazovkách, skončilo sa to fiaskom enormných rozmerov. Keď Amazon v apríli minulého roka predstavoval novú sériu Amazon, sľuboval nové akčné univerzum, ktoré bude pozostávať z noviniek z celého sveta. Ideou bolo predstaviť príbehy tajných agentov, ktorí svorne bojujú proti zlovestnej organizácii s názvom Manticore a prepojiť nezávislé seriály do veľkého spoločného univerza.

Už prvý diel, ktorý stál 300 miliónov dolárov, však kruto doplatil na divácky nezáujem. Veľké plány streamovacej služby tak narazili hneď v zárodku, to už mal ale Amazon rozbehnutých niekoľko ďalších projektov, ktoré sa mu viac neoplatilo rušiť Patrí k nim aj Citadel: Diana, ktorý predstaví príbeh talianskej špiónky Diany a jej nebezpečnú infiltráciu do radov organizácie Manticore, kde sa snaží eliminovať globálnu hrozbu zvnútra.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú