Streamovacia služba Apple TV+ dnes z rukáva vytiahla svoje najväčšie eso z celého roka. Do ponuky pre svojich predplatiteľov zaradila očakávaný veľkofilm Vlci, v ktorom Brad Pitt a George Clooney musia nedobrovoľne spolupracovať pri ututlaní vraždy.

Obe hollywoodske hviezdy vo filme vystupujú ako Jack a Nick – čističi a experti na zahladenie stôp pri vraždách alebo nehodách. Pracujú rýchlo, pracujú čisto, a tiež výlučne na vlastnú päsť. To sa však zmení po tom, čo sú obaja profesionáli privolaní na rovnaké miesto činu.

Hlavní protagonisti sa rýchlo dostanú do šlamastiky, keďže telo, ktorého sa mali zbaviť, nie je úplne mŕtve a navyše sa v hre objaví aj hromada drog. Ako v traileri trefne podotkne Brad Pitt, bude to dlhá noc. Má pravdu. Dvojica musí neochotne spolupracovať, keďže situácia sa začína vyostrovať a sami sa ocitajú v hľadáčiku mafie.

Tlieskali im v stoji

Vlci pred týždňom štartovali vo vybraných kinách, teraz ich streamovacia služba Apple TV+ pridáva aj do svojho obsahu. Pre slovenských predplatiteľov je film dostupný v originálnom znení s titulkami. Slovenský ani český dabing služba vo svojom obsahu neponúka.

Svoju prvú premiéru si akčne ladená čierna komédia odkrútila na filmovom festivale v Benátkach, kde dvojici hercov dav divákov pri záverečných titulkách štyri minúty tlieskal v stoji. Skôr ako o ocenenie kvalít filmu však išlo o uznanie samotným hercom, ktorí v novinke podľa reakcií podávajú fantastické výkony.

Horšie už je to v ďalších oblastiach, keďže film má ponúkať nevyrovnané tempo, zápletka je povrchná a príbeh ľahko predvídateľný. Na druhej strane prví diváci aj recenzenti chvália fungujúcu chémiu medzi Georgeom Clooneym a Bradom Pittom, rovnako ako úderný humor. Všeobecným konsenzom nakoniec je, že Vlci ponúkajú príjemnú, no rýchlo zabudnuteľnú zábavu.

Je však pravdepodobné, že presne podobný film Apple TV+ od režiséra Jona Wattsa (novodobá trilógia Spider-Man) vyžadoval. S receptom nenáročných filmov dlhodobo slávi úspech aj Netflix, ktorý sa vôbec netají tým, že namiesto experimentovania rád využíva osvedčené námety, s ktorými cieli na divácke masy.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú