Úspešná politická diskusná relácia TV Markíza Na telo sa po letnej prestávke opäť vráti na obrazovky. Nie s jej dlhoročným moderátorom Michalom Kovačičom, ale s novou tvárou, ktorou bude novinárka a moderátorka Karolína Lacová.

Začne v októbri

Lacová má s moderovaním diskusných formátov bohaté skúsenosti, v STVR sa venovala politickým, občianskym aj spoločenským témam. Medzi jej hosťami sa počas prezidentskej kampane ocitli aj Ivan Korčok a Peter Pellegrini.

Prvé vydanie Na telo vo vynovenej podobe je na Markíze naplánované na 20. októbra v tradičnom vysielacom čase o 13:00 hod. Nová moderátorka sa na svoju nadchádzajúcu úlohu teší. „Som rada, že budem súčasťou relácie, ktorá má na Slovensku dlhoročnú tradíciu a významné miesto na poli politických diskusií,“ hovorí čerstvá tvár diskusnej relácie, ktorá sa na svoju premiéru v Na telo aktuálne pripravuje.

Nová tvár úspešnej politickej relácie to napriek entuziazmu na moderátorskej stoličke nebude mať jednoduché. Do relácie prichádza ako náhrada za predchádzajúceho moderátora Michala Kovačiča, ktorý koncom mája počas živého vysielania Na telo varoval pred orbanizáciou slovenských médií a hovoril tiež o pokusoch vedenia Markízy zasahovať do obsahu relácie.

Markíza sa proti Kovačičovmu prejavu ostro vyhradila, označila ho za zneužitie vysielacieho času na prezentovanie vlastných názorov a rozviazala s moderátorom pracovný pomer. Na stranu Kovačiča sa postavila viac než stovka zamestnancov, ktorá Markíze hrozila štrajkom.

Vedenie najväčšej súkromnej televízie u nás sa v rámci spoločnej diskusie zaviazalo zabezpečiť slobodu prejavu a poskytovať adekvátny priestor pre politické témy vo svojom spravodajstve. Markíza však naďalej trvá na tom, že Kovačič zneužil vysielací čas a v jej radoch definitívne skončil. Bývalý moderátor naopak výpoveď považuje za protiprávnu a spoločne s odbormi na Markízu pripravuje podanie žaloby.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú