Konečne je to tu. Marvel práve odhalil trailer na svoju tímovku antihrdinov Thunderbolts, ktorú všetci hromadne označujú za MCU verziu Suicide Squad. Pôjde o veľké vyvrcholenie 5. fázy MCU, v ktorom uvidíš mnohé staronové tváre. Väčšinu z nich už totiž Marvel predstavil v starších filmových a seriálových projektoch.

Prednosť dostáva hlavne antihrdinka z Black Widow

Na čele marveláckej „Jednotky samovrahov“ bude stáť Yelena Belova v podaní herečky Florence Pugh, ktorú fanúšikovia Marvelu dobre poznajú z blockbusteru Black Widow. Z rovnakého filmu sa v Thunderbolts objaví aj Alexei Shostakov alias Red Guardian, ktorý je ruskou superhrdinskou odpoveďou na Kapitána Ameriku.

Fanúšikov rovnako poteší aj účasť Buckyho Barnesa, respektíve Zimného vojaka, ktorý je v univerze MCU stálicou a okrem snímky Captain America: Občianska vojna veľký priestor dostal aj samostatnom seriáli Falcon a Zimný vojak. Z neho do tímu príde aj U.S. Agent.

Zostávajúce trio hrdinov je pre fanúšikov skôr prekvapením. Z Black Widow sa vráti Olga Kurylenko ako Taskmaster, ktorá síce prehrala súboj na konci filmu, zároveň však precitla a utiekla spoločne s Red Guardianom. V tíme uvidíme aj Avi Star alias Ghost, expertku na prechod hmotou, ktorá sa objavila v Ant-Man a Wasp.

Poslednou hrdinkou 7-členného tímu Thunderbolts bude Valentina Allegra de Fontaine, označovaná za novú verziu Nicka Furyho. S filmom sa aktívne spájalo aj meno Harrisona Forda v úlohe Thaddeusa Rossa a Red Hulka, herec sa k účasti vo filme ale vyjadril skôr vyhýbavo a nevidieť ho ani v čerstvej upútavke.

Záhadou zostáva, proti komu sa skupinka antihrdinov vlastne postaví. Trailer sa deju takmer vôbec nevenuje a ukazuje iba vybrané akčné pasáže okorenené o dávku humoru.

Najväčší otáznik preto zatiaľ visí nad postavou Boba, ktorú nikto nevie zaradiť. Z upútavky nová Marvelovka vyzerá ako stávka na istotu, uvidíme, ako sa to s projektom bude vyvíjať ďalej.

Thunderbolts do kín dorazia 2. mája 2025 ako druhý film MCU budúceho roka. V marci príde nový Kapitán Amerika, neskôr počas leta dorazí aj očakávaný reštart Fantastickej štvorky. Všetkým prichádzajúcim novinkám Marvelu v tomto aj v budúcom roku sa venujeme vo veľkom prehľade.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú