Už o pár týždňov Ridley Scott prinesie očakávané pokračovanie Gladiátora, ktoré do kín dorazí po 24 rokoch od premiéry pôvodnej oscarovej snímky. 86-ročný britský režisér s ostrým jazykom sa však neplánuje uskromniť len s druhým filmom a rovno by sa rád pustil aj do natáčania Gladiátor 3.

Scott túto informáciu potvrdil pre francúzsky magazín Premiere, ktorému spresnil, že v hlave už má konkrétny nápad. Inšpiráciu režisér našiel pri úspešnej mafiánskej sérii Krstný otec.

Už teraz sa zahrávam s myšlienkou na Gladiátor 3. Nie, vážne. Už som odistil poistku. Koniec Gladiátora 2 v mnohom pripomína záver z Krsteného otca, keď sa Michael Corleone dostane do pozície moci, ktorú pôvodne vôbec nechcel a začína uvažovať, ako s ňou ide narábať ďalej. Takže ďalší film bude o mužovi, ktorý nechce byť tam, kde sa ocitol.“

Štúdio Paramount, ktoré práva na filmovú sériu vlastní, Scottove vyhlásenie ani prípravu ďalšieho tretieho filmu nekomentovalo. Na podobné úvahy je ešte priskoro, keďže je otázne, do akej miery v kinách úspeje Gladiátor 2.

Už teraz to má medzi divákmi nahnuté

Upútavky k filmu sprevádzajú väčšinou rozpačité reakcie. Mnohé z nich už teraz veštia, že pôjde o zbytočný film, ktorý vôbec nevystihne ducha originálu a bude sa spoliehať najmä na akciu. Na druhej strane však množstvo divákov dá novému Gladiátorovi šancu už len zo zvedavosti a z nostalgie.

TMDB

Hlavným problémom pri novom Gladiátorovi je predovšetkým rozpočet, ktorý sa podľa zákulisných zdrojov vymkol kontrole a nakoniec je takmer dvojnásobný oproti pôvodným plánom. Paramount na produkciu pôvodne vyčlenil 165 miliónov, pričom striktne trval na tom, že náklady nesmú presiahnuť 250 miliónov.

Nakoniec sa však podľa zdrojov blízkych produkcii dostali až k 310 miliónom, čo z filmu robí jeden z najdrahších projektov vôbec. Ak by tieto informácie boli čo i len blízko pravde, Gladiátor 2 by musel zarobil takmer pol miliardy iba na to, aby sa filmovému štúdiu zaplatil. Štúdio Paramount totiž ešte vynaloží desiatky ďalších miliónov na marketing a distribúciu.

O možnom treťom filme série teda nakoniec rozhodne najmä komerčný úspech prichádzajúceho blockbusteru. Gladiátor 2 do kín dorazí 14. novembra.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú