Tohtoročné vianočné sviatky nebudú patriť len rozprávkam, ale o slovo sa po troch rokoch opäť hlási aj najsledovanejší seriál Netflixu v histórii. Do knižnice streamovacej služby totiž už 26. decembra dorazí dlho očakávaná druhá séria Squid Game, ktorá sa na nedávno skončenej fanúšikovskej akcii Netflixu s názvom Geeked Week predstavila v ďalšej ukážke.

Divákov opäť čaká nekompromisná a krvavá honba za peniazmi

Ukážka nadväzuje priamo na finále prvej série, keď sa výherca krvavej súťaže Seong Gi-huna (Lee Jung-jae) vzdáva svojich plánov odcestovať do USA a je odhodlaný prinútiť tých, ktorí sú zodpovední za smrtiacu súťaž, aby zaplatili za svoje zverstvá. V nasledujúcich záberoch je hlavný hrdina náhle zobudený uprostred noci a so zbraňou v ruke sa vo dverách ocitá zoči-voči maskovanému vodcovi hry, známemu ako Front Man. Skôr než si to uvedomí, sa Gi-hun objavuje späť vo svojej zelenej uniforme s číslom 456 a medzi davom ďalších nových súťažiacich.

„Som nadšený, keď vidím, ako semienko, ktoré bolo zasadené pri vytváraní novej hry Squid, rastie a prináša ovocie prostredníctvom tohto príbehu“,  vyhlásil k druhej sérii showrunner seriálu Hwang Dong-hyuk.

Ten pôvodne nemal druhú sériu Squid Game vôbec v pláne a celý formát bol od začiatku zamýšľaný len ako miniséria. Titul najsledovanejšieho seriálu Netflixu vrátane 6 ocenení Emmy však viedlo k potvrdeniu pokračovania, po ktorom fanúšikovia túžobne čakajú už od roku 2021.

Podľa tvorcu seriálu, ktorý už stihol ohlásiť aj premiéru tretej série na rok 2025, sa opäť môžeme tešiť na preskúmavanie sociálnych tém i kritiku spoločnosti na pozadí krvavých hier o rozprávkovú výhru. Okrem hlavného hrdinu sa vrátia aj známe tváre spolu s ich pôvodnými hereckými protagonistami. Fanúšikovia sa tak môžu znovu tešiť na Lee Byung-huna ako Front Mana, vodcu celej zvrátenej hry.

Do role detektíva Hwang Jun-ha sa vracia herec Wi Ha-jun a v úlohe „recruitera“, ktorý pôvodne do hry pozval Gi-huna uvidíme Yoo Gonga, fanúšikom známeho aj vystúpením v brutálnom zombie horore Vlak do Busanu. Medzi nových hráčov patria Yim Si-wan, Kang Ha-Neul, Park Sung-hoon a Yang Dong-geun, ako aj Park Gyu-young, Jo Yu-ri, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung -hyun, Roh Jae-won a Won Ji-an.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú