Nedávne informácie z Hollywoodu odhalili, že postavu temného rytiera si aj v ďalších dvoch pokračovaniach Batmana opäť zopakuje skvelý Robert Pattinson. Predtým sa však talentovaný herec stihne predstaviť divákom v dlho očakávanom sci-fi filme Mickey 17, kde je jeho postava vyslaná na nebezpečnú misiu s cieľom kolonizovať nehostinnú planétu. Jeho zamestnávateľ pri tom vyžaduje od neho lojalitu až za hrob – a to doslova. Divák totiž v príbehu sleduje už siedmu inkarnáciu Mickeyho, ktorá aj podľa prvých ukážok vo filme zomrie ešte veľakrát.

Návrat oscarového režiséra

Film je založený na románe Mickey7 od Edwarda Ashtona, ktorý rozpráva príbeh o „postrádateľnom“ zamestnancovi Mickeym Barnesovi, vyslanom na expedíciu s cieľom kolonizovať ľadovú planétu Niflheim. Prvý trailer plný čierneho humoru naznačuje, že Pattinsonova postava je počas skúmania nebezpečného terénu na cudzej planéte opakovane klonovaná, pričom po jeho smrti sa vytvorí nová identická verzia obohatená o jeho spomienky z predchádzajúcich životov.

Neustály cyklus umierania zahŕňajúc podľa ukážky smrť utopením či pádom do zamrznutej priepasti, ho nakoniec privedie k poznaniu, že jeho verzia Mickeyho nie je jedinou, ktorú spoločnosť vytvorila. Popri Pattinsonovi sa vo filme predstavia aj ďalší známi herci ako Mark Ruffalo, Toni Collette či Steven Yeun.

Režisérom snímky je Bong Joon-ho, ktorý filmovú na scénu prichádza po šiestich rokoch od momentu, kedy v Hollywoode zažiaril so sociálne ladenou drámou Parazit, ktorá sleduje príbeh pracujúcej kórejskej rodiny, ktorá sa podvodne infiltruje do domu bohatej rodiny. Film sa stal dokonca prvým cudzojazyčným filmom v histórii, ktorý získal Oscara v kategórii Najlepší film.

Premiéru svojej najnovšej snímky Mickey 17 musel režisér viackrát presunúť z dôvodu hollywoodskych štrajkov a rôznych zmien v produkcii filmu. Podľa aktuálnych informácií by mal byť jeho najnovší titul uvedený v kinách budúci rok 31. januára.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú