Na predplatiteľov Netflixu na Slovensku opäť čakajú čistky obsahu. Z ponuky služby pre slovenských divákov zmizne viac než 30 celovečerných filmov. V mnohých prípadoch ide o skvelé veci, ktoré si na dlhý čas môžeš na Netflixe pozrieť naposledy.

Odídu akčné filmy aj rodinné hity

Už na konci augusta Netflix opustia desiatky filmov. K najväčším filmovým hitom, ktoré službu opustia, patrí napríklad závodná dráma Le Mans ’66, ktorá zobrazuje najťažšie preteky sveta a ikonický súboj stajní Ford a Ferrari. Film v roku 2020 získal dvoch Oscarov a dodnes patrí k najpopulárnejším i najlepšie hodnoteným snímkam vôbec.

Ponuku Netflixu ďalej opustí aj skvele prijatý horor Čierny telefón, ktorý gigant získal od konkurenčnej platformy SkyShowtime. Dej sa sústreďuje na malého chlapca Finneyho, ktorého unesie sadistický vrah.

Ten ho uväzní vo svojej pivnici, kde sa nachádza tajomný telefón. Finney čoskoro začne komunikovať s predchádzajúcimi obeťami únoscu, ktorí sa mu snažia pomôcť pri úteku. Na rozdiel od väčšiny filmov na zozname Čierny telefón knižnicu Netflixu neopustí na konci augusta, ale až v polovici septembra.

Z ďalších známych snímok pre dospelé publikum odíde sci-fi Kniha prežitia v hlavnej úlohe s Denzelom Washingtonom, dobrodružná dráma Mexičan s Bradom Pittom, ale i inšpiratívna komédia Jedz, modli sa a miluj s Juliou Roberts. Ďalej odíde komédia Dámska jazda, psychologický triler Prebudenie, horor Ruiny alebo kladne prijatá romantická komédia Prázdniny, kde sa v hlavných úlohách predstavili Cameron Diaz a Jude Law.

Netflix tiež stráca vysielacie práva na celý rad rodinne ladených snímok. Za mnohé spomeňme animáky Croodovci, Divoký spirit, Grinch, Mimoni 2: Zloduch prichádza alebo bláznivú dobrodružnú komédiu Zviera. 

Ponuku neustále obmieňa

Odliv obsahu z Netflixu nie je žiadnym veľkým prekvapením. Streamovacia služba na konci každého mesiaca stráca vysielacie práva na obsah zakúpený od tretích strán. Netflix stratu obsahu kompenzuje zaradením ďalších filmov do svojej ponuky.

Nedávno sme napríklad informovali o tom, že streamovací gigant nakupoval u konkurencie a do knižnice pridal niektoré z veľkých hitov konkurenčnej platformy Max. Viac v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú