Tohtoročné vianočné sviatky nebudú len časom pokoja a lásky, ale aj poriadnej dávky brutality a adrenalínovej zábavy. Streamovací gigant totiž konečne oficiálne potvrdil, že najsledovanejší seriál služby sa vráti s druhou sériou už 26. decembra tohto roku, pričom tretia a zároveň finálna séria by mala doraziť v roku 2025.

Hlavného hrdinu opäť čaká krutá súťaž

Netflix urobil vyhlásenie prostredníctvom nového krátkeho teaseru a oficiálneho listu od tvorcu seriálu Hwanga Dong-hyuka. „Som nadšený, keď vidím, ako semienko, ktoré bolo zasadené pri vytváraní novej hry Squid, rastie a prináša ovocie prostredníctvom tohto príbehu“, napísal v ňom showrunner Hwang.

Ten pôvodne nemal druhú sériu Squid Game vôbec v pláne a celý formát bol od začiatku zamýšľaný len ako miniséria. Titul najsledovanejšieho seriálu Netflixu vrátane 6 ocenení Emmy však viedlo k potvrdeniu pokračovania, po ktorom fanúšikovia túžobne čakajú už od roku 2021.

Podľa tvorcu seriálu sa opäť môžeme tešiť na preskúmavanie sociálnych tém i kritiku spoločnosti na pozadí krvavých hier o rozprávkovú výhru. Príbeh nových epizód by mal priamo nadväzovať na záverečné udalosti prvej série, keď sa hlavný hrdina a výherca krvavej súťaže Seong Gi-huna (Lee Jung-jae) vzdáva svojich plánov odcestovať do USA.

Namiesto toho je odhodlaný prinútiť tých, ktorí sú zodpovední za smrtiacu súťaž, aby zaplatili za svoje zverstvá. Jeho pátranie ho však dovedie ku krutému poznaniu, ktoré mu ukáže, že cesta k zničeniu organizácie je oveľa nebezpečnejšia, než si vôbec dokázal predstaviť a ak chce hru ukončiť, bude musieť do nej znova vstúpiť.

Okrem hlavného hrdinu sa vrátia aj známe tváre spolu s ich pôvodnými hereckými protagonistami. Fanúšikovia sa tak môžu znovu tešiť na Lee Byung-huna ako Front Mana, vodcu celej zvrátenej hry. Do role detektíva Hwang Jun-ha sa vracia herec Wi Ha-jun a v úlohe „recruitera“, ktorý pôvodne do hry pozval Gi-huna uvidíme Yoo Gonga, fanúšikom známeho aj vystúpením v brutálnom zombie horore Vlak do Busanu.

Medzi nových hráčov patria Yim Si-wan, Kang Ha-Neul, Park Sung-hoon a Yang Dong-geun, ako aj Park Gyu-young, Jo Yu-ri, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung -hyun, Roh Jae-won a Won Ji-an

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú